Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vůdce ISIS je mrtev! Zemřel v izraelské nemocnici, tvrdí Íránci

Autor: shp - 
28. dubna 2015
16:23

Abú Bakr al-Bagdádí je mrtev, hurá, hlásají íránské zdroje. Podle agentury Fars utrpěl vůdce teroristické organizace ISIS vážná zranění už v březnu, nyní však byl prohlášen v izraelské nemocnici za mrtvého. Zprávy se však nepodařilo potvrdit.

Vůdce radikálů z ISIS Abú Bakr al-Bagdádí údajně skončil v nemocnici po březnovém zranění na Golanských výšinách. V tamní nemocnici byl po více než měsíci ve stavu klinické smrti prohlášen za mrtvého.

Britský list The Guardian napsal, že šéf ISIS je sice naživu, ale má vážné zranění páteře, kvůli kterému se nemůže hýbat. Údajně je v péči zdravotníků v iráckém Mosulu. Roli vůdce teroristů po něm údajně převzal abú Alá Afrí.

Zprávy jsou však kusé a nelze je potvrdit. Al-Bagdádí měl utrpět vážná zranění při spojeneckém náletu. Na veřejnosti se objevoval sporadicky, loni však vystoupil, když ohlásil vznik ISIS na severu Iráku a Sýrie a sebe označil za jeho vůdce.

turan ( 30. dubna 2015 18:02 )

aSI PRETO ŽE POPRAVILI VŠETKÚ INTELIGENCIU,LEKÁROV,UČITEĽOV A POD!

zelena.karkulka ( 28. dubna 2015 22:43 )

byl to agent izraele,to je jednoduchý

kapturek ( 28. dubna 2015 18:37 )

 pokud je to pravda vystavil bych jeho telo , polozil na nej praseci hlavu a nechal lidi se na nej vychcat

jezibababa ( 28. dubna 2015 17:48 )

Pochybuji, že by Íránci svolili s převozem kteréhokoli svého občana do izraelské nemocnice, to by ho raději nechali umřít bez pomoci. Když bylo v Íránu zemětřesení, stát Izrael nabízel okamžitou pomoc (stejně jako den po zemětřesení v Nepálu tam vypravil Izrael své záchranáře) a Írán tehdy izraelskou pomoc okamžitě odmítl.

babana ( 28. dubna 2015 17:13 )

Celý ISIS je jen extrémní nebezbečný biologický odpad, vysmažit napalmem. Ten patvor, který dávno pozbyl lidských práv, měl být okamžitě zlikvidován, jelikož je to rovněž jen nebezpečný biologický odpad.

Zobrazit celou diskusi