Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šperky, pasy, fotky a další kusy těl! To našli pátrači na místě sestřeleného letadla

Autor: ČTK - 
22. dubna 2015
15:44

Nizozemští vyšetřovatelé našli na východě Ukrajiny mnoho dalších lidských ostatků a částí z malajsijského boeingu, který byl loni v polovině července v této oblasti sestřelen. Po zimní přestávce bylo totiž minulý týden obnoveno pátrání na místě katastrofy.

Boeing 777 letící z Amsterdamu do Kuala Lumpuru podle vyšetřovatelů sestřelila raketa země-vzduch. Kdo střelu vypálil, je předmětem pokračujících sporů. Ukrajina a USA tvrdí, že letoun sestřelila raketa, kterou poskytla Moskva proruským separatistům. Rusko obvinění odmítá a ukazuje na ukrajinské vládní síly. Stroj se zřítil na území ovládané proruskými separatisty. Pád nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě. Skoro dvě třetiny obětí byli Nizozemci, a tak bylo vyšetřování případu svěřeno Nizozemsku.

Našlo se dalších zhruba 50 metrů krychlových trosek letounu a mnoho osobních předmětů obětí včetně šperků, pasů a fotografií. Spolu s nově objevenými částmi těl se vše odešle k analýze do Nizozemska, uvedlo nizozemské ministerstvo spravedlnosti. Nizozemci identifikovali všechny oběti už s pomocí předchozích ostatků.

Stroj byl zasažen ve velké výšce a trosky s lidskými ostatky se rozptýlily po rozsáhlé oblasti. Nizozemci nyní pátrali hlavně na územích, která byla dříve nedostupná kvůli bojům mezi proruskými vzbouřenci a ukrajinskou armádou. Válečná fronta se posunula a vstup do oblastí je už bezpečný.

tgbb. ( 22. dubna 2015 15:53 )

Tam musely být tuhé boje, když to místní ani nestačili rozkrást...

Zobrazit celou diskusi