Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Na základní škole v Mělníku hořelo: Hasiči evakuovali více než 100 dětí!

Při požáru na základní škole museli hasiči evakuovat 111 dětí (ilustrační foto)
Při požáru na základní škole museli hasiči evakuovat 111 dětí (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
22. dubna 2015
14:28

Hasiči museli krátce před středečním polednem evakuovat ze základní školy v Mělníku přes sto dětí a dospělých. Školu totiž zachvátil požár – hlavním problémem byl ale kouř, který z objektu stoupal.

Hasiči vyjížděli k požáru základní školy v Mělníku v Blahoslavově ulici, kde zrovna probíhala výuka. Hořet začalo v kotelně školy. 

Na místě hasiči evakuovali 111 dětí a 12 dospělých. Jedna dospělá osoba se nadýchala kouře, byla okamžitě ošetřena lékaři záchranné služby. „Po ošetření osoba zůstala na místě, nešlo o nic vážného,“ uvedla mluvčí zdravotní záchranné služby Petra Effenbergerová.

Hasiči okamžitě požár uhasili a zahájili odvětrávání silně zakouřeného objektu. „Patrně lehce zahořel v suterénu bojler,“ prohlásil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Dodal, že šlo o drobnější požár, který ovšem způsobil velké množství kouře.

drkango ( 23. dubna 2015 15:01 )

"hasiči nikoho neevakuovali, protože všichni byly už dávno venku." omlouvám se za chybu.

drkango ( 23. dubna 2015 14:59 )

Chtěl bych tu poopravit pár věcí: hasiči nikoho neevakuovali a ta fotka u článku mě teda dostala, naše škloa vypadá ůplně jinak a ten požár nebyl ani náhodou tak drastický. Petrmetr, za 1. určitě by jsme hulili o hodinu za učitelskýho dozoru, nejsme hovada jako na pražský. za 2. i kdyby jsme nedej bože o hodinu kouřili ve TŘÍDĚ,tak jak by z toho moh chitnout požár v KOTELNĚ? a konečně za 3., Panebože jak by to tomu pomohlo kdyby se kouřilo pod lavicí a né nad?.... Bravo inteligente.

Zobrazit celou diskusi