Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Americký konvoj popojel – směr pivovar: Vojákům české pivo chutnalo

Autor: ČTK - 
30. března 2015
05:40

Američtí vojáci, jejichž konvoj dnes dorazil do Pardubic, večer ochutnali pivo v místním pivovaru. Návštěvy pivovaru se jich zúčastnila více než stovka, v kasárnách u letiště zůstali jen ti, co měli službu či hlídku. 

Z kasáren vojáky na nádvoří pivovaru přivezly tři autobusy. Následovala první ochutnávka piva a prohlídka varny. „České pivo je velmi dobré, děkuji vám,“ řekl důstojník jednotky po příjezdu do pivovaru. Vojáci si také prohlédli tanky s pivem ve sklepení pivovaru. Pak se přesunuli do pivovarské restaurace na večeři. 

Výrazná část amerických vojáků si poručila výhradně nealkoholické pivo. Někteří jsou stále ve službě a platí u nich tedy nulová tolerance, část z nich jsou například řidiči,“ řekl ČTK český důstojník, který americkou skupinu doprovázel. 

Návštěvou pivovaru čeští hostitelé Američanům vyplnili večerní osobní volno. Původně prý přemýšleli i o procházce Pardubicemi, čemuž ale nepřálo dnešní deštivé počasí. „Rádi jsme naše americké přátele u nás v pivovaru přivítali,“ řekl předseda představenstva pivovaru Leoš Kvapil. 

Americký konvoj čítající 19 obrněných transportérů Stryker a 25 dalších doprovodných vozidel přijel do Pardubic z Polska přes hraniční přechod v Náchodě. V konvoji bylo 135 vojáků a 25 členů doprovodu. Další konvoje do ČR vjely přes Bohumín a Harrachov. 

Náchodsko-pardubická část konvoje opustí Pardubice v pondělí v 09:30. V Praze se všechny tři konvoje spojí, vojáci přenocují v kasárnách v Praze-Ruzyni. Ve středu 1. dubna konvoj odjede z Prahy po jedné trase směrem na Plzeň a dále přes hraniční přechod Rozvadov do Německa.

Video Hádka mezi odpůrci a příznivci amerického konvoje - Blesk TV
Video se připravuje ...

gabreta ( 30. března 2015 21:52 )

No ti museli vypadat! Český pivo s nima asi zatočilo, když jsou zvyklí na ten jejich samoser "BUD"!!!

jity ( 30. března 2015 13:07 )

jirkoson máš pravdu, tenkrát je nikdo nevítal a lidé do nich hučeli aby šli domů. Oni z toho byli nešťastní a bědovali jak jsou unavení, byla jsem tehdy hodně mladá, ale toto si pamatuji.

hufnagll ( 30. března 2015 13:00 )

Že amíkům chutnalo české pivo se vůbec nedivím.Kdo pil ty jejich silně podchlazený sračky,protože se to jinak nedá pít,ví své.Raději jsem si kupoval na Wall Martu předražený Staropramen nebo Plzeň

hufnagll ( 30. března 2015 12:51 )

Právě proto že jsi v r.68 nežil tak víš karas.To samé tvrdí pamětníci r.39.My jsme fašisty nevítali.

jirkonson ( 30. března 2015 12:34 )

 Já do řiti nikomu nelezu . Já jen chci žit ve svobodne zemi a nezajímá mne EU. Rusko ani USA.

Zobrazit celou diskusi