Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Primátorka Krnáčová: Blanka je obří chobotnice, debilů je více! Koho tím myslela?

Adriana Krnáčová se rozčílila. Za problémy Blanky mohou podle ní „debilové“. Blesk.cz pak v reakci na svá slova poslala obal této knihy...
Adriana Krnáčová se rozčílila. Za problémy Blanky mohou podle ní „debilové“. Blesk.cz pak v reakci na svá slova poslala obal této knihy...  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč, archiv Blesku)
Autor: simao, mts - 
5. března 2015
20:37

Adriana Krnáčová se pořádně rozohnila. Kvůli tunelu Blanka je vytočená do té míry, že neváhá použít veřejně sprostá slova. Za projektem podle ní nestojí „jeden debil, ale více debilů“. Blesk.cz pak poslala při dotazu na svá ostrá slova obálku knihy „Spiknutí kokotů“ a v nadsázce ji označila za „příručku k orientaci v pražské politice“. Koho šéfka Prahy těmito urážkami myslela?

„Já se chci omluvit za to minulé vyjádření, že na tom stavu, který se momentálně nachází na tunelu Blanka, že za to může debil. Já jsem zjistila, že tam je podstatně více debilů, kteří za to můžou,“ říkala dnes primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO) sípavým hlasem. Je nemocná, při následné reakci pro Blesk.cz pak již skoro nemluvila. Zpočátku to přitom vypadalo, že se chystá omluvit za svá předchozí silná slova o tom, že za projektem Blanky stojí „asi nějaký debil“. Jenže nebylo tomu tak. Primátorka byla pořádně vytočená! Až tak, že si nestihla dávat pozor na svůj projev a tu a tam se jí do něj vloudila slovenská slovíčka. 

Video Primátorka Prahy: Za Blanku nemůže jeden debil, je jich víc! - TV Nova
Video se připravuje ...

Kdo jsou podle Krnáčové oni „debilové“, kteří mohou za problémy kolem pražského tunelového komplexu? „To vám určitě nebudu říkat, kdo konkrétně je debil. Debilů je podstatně víc,“ reagovala na dotaz Blesk.cz Krnáčová a dodala: „Tím výrazem jsem měla na mysli naprostý nedostatek profesionální cti a odpovědnosti. Mám silné podezření, že společnosti byly domluvené s úřadem, aby se vytáhlo co nejvíce peněz z magistrátu. Nikdo za nic neodpovídá a vymlouvá se na jiného. Je to příšerná situace. Ten tunel je synonymem selhání politické reprezentace ODS a následně i TOP 09. Je to obrovská chobotnice!“ Blesk.cz navíc poslala Krnáčová MMS s přebalem knihy MUDr. Xaviera Crementa, tentokrát o „kokotech“, a v nadsázce ji označila za „příručku k orientaci v pražské politice“.

Adriana Krnáčová poslala Blesk.cz MMSku s obrázkem obálky knihy doktora X. Crementa Adriana Krnáčová poslala Blesk.cz MMSku s obrázkem obálky knihy doktora X. Crementa | Archiv Blesku

Primátorka Krnáčová si přitom doposud stěžovala nejen na projektanty, ale především na dodavatele – těch spolehlivých je prý v Praze nedostatek. Spouštěčem současné zloby primátorky přitom bylo především to, že se otevření tunelu Blanka odkládá kvůli navlhlým kabelům, které bude třeba vyměnit.

Na poukázání na chyby na straně projektantů již reagoval šéf projektantské společnosti Satra Alexandr Butovič. Podle něj není pochybení na jejich straně. Kritika ze strany primátorky ho proto zaskočila. „Překvapilo nás, že při svém vystoupení paní primátorka jasně určila viníka a dost nevybíravým způsobem se vyjadřovala o našich specialistech, kteří se podíleli úspěšně na projektování silničních tunelů nejen v Česku,“ reagoval na Krnáčovou na Aktuálně.cz Butovič. A to ještě netušil, že se primátorka „rozjede“ ještě více.

Voda teče do Blanky 8 let!

Podle šéfa projektující firmy je třeba vyčkat na odborný posudek současných problémů, avšak stojí si za tím, že kabely samy o sobě jsou v pořádku. Hodí se prý do sucha, vlhka i mokra, ale k chybě došlo jinde. „Odpovídají předpokládanému prostředí. To znamená, jaký má být stav konstrukcí, jaký má být stav při provozování a udržování tunelů. Vůbec není pravda, že nejsou voděodolné. Jsou. V normě je doslova napsáno, že je možné občasné nebo částečné obklopení vodou. Ale samozřejmě ne trvalé, které tam bylo,“ upozornil šéfprojektant Butovič, podle kterého došlo k poškození kabelů kvůli přívalovým srážkám v červenci 2013, kdy stavba ještě nebyla dokončená. A voda natekla, kam neměla. Jenže do Blanky teče voda už 8 let, upozornila MF DNES! Kolik kabelů kvůli vodě bude muset Praha měnit, není zatím jisté. 

jeromeklapka ( 6. března 2015 10:46 )

Presne popo - Rittig,Dbalý,Kožený,Rath,Kott...to je ta pravá kultura Ty budeš asi vyhodený z magistrátu,čo?

tradesman ( 6. března 2015 07:26 )

V případě tunelu Blanka působí pojišťovna,jako perfektní pračka špinavých peněz.Hlavně umět všechno řádně okecat.Tohle se stát v severní koreji tak už stojí všichni u zdi.Tady holt nikdo za nic nezodpovídá,nikdo za nic nemůže,hlavně že jsme si nahrabali a z lidí udělali blbce.

dr.x.crement ( 6. března 2015 07:03 )

Opravdu doporučuji přečíst všechny tři díly mé knihy!!!!!!!!!!!!!!!!

zauber ( 6. března 2015 06:43 )

Praha byla vždycky takovou výkladní skříní české republiky. Obrazem života českého národa. V Praze se to dnes hemží všelijakými cizáky, náplavami, pochybnými existencemi, mafiány a různými zlatokopy. Tak taková je současná kapitalistická Praha a stejně taková je Česká republika. Bohužel.

fotrpjotr ( 6. března 2015 05:02 )

Kabely v žádném případě nenavlhnou,voda se do nich může dostat pouze pokud je někde poškozený,vadnou spojkou,pokud je na něm,nebo koncovkami,které by měly být vodotěsné.

Zobrazit celou diskusi