Automobilka Škoda Auto uspořádala v Praze světovou premiéru odhalení nové generace svého vozu Superb. Následně ho začátkem března vystaví na autosalonu v Ženevě. Přestože Superb patří do střední třídy, má Škoda ambice se třetí generací tohoto vozu konkurovat vozům o třídu výš. 

Na samotné odhalení se pak vydala i řada top celebrit - v čele s Karlem Gottem či topmodelkou Adrianou Sklenaříkovou. „Moje první auto, které jsem si sama pořídila, byla hráškově zelená škodovka," prozradila Blesk.cz modelka Kateřina Průšová. 

„Nikdy jsem neměla škodovku, ale má ji náš německý baskytarista z mé skupiny Die Happy," dodala zpěvačka Marta Jandová. Kromě nich dorazili i Michal David či módní návrhář Osmany Laffita, který prozradil: "Mé první auto, které jsem si pořídil po té, co jsem dorazil do Česka, byla škodovka Fabie a tu mám schovanou dodnes!"

Video
Video se připravuje ...

To je krasavec! Odhalení nové Škody Superb III Blesk - Petr Soukup

Pro slavnostní odhalení vozu si přitom Česká filharmonie v čele s šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem připravila premiérou symfonie nazvané Superb. Skladba byla zkomponovaná přímo pro tuto příležitost.

Další inforace z představení Škody Superb najdete na auto.cz!

Škoda už v minulém týdnu zveřejnila fotografie interiéru, světlometu a horní pohled na siluetu vozu. Na internet však unikly fotografie nové škodovky, která je vážně kus! Zaujme vyváženějšími proporcemi proti předchůdci s menšími převisy karoserie. Přední části dominují ostře řezané světlomety, zadní pak LED svítilny ve tvaru C.

Odhalení Škody Superb III: Krásky Průšová, Medková a Mašlíková u škodovky
Autor: Foto Josef Dvořák, auto.cz

K dispozici je poprvé asistent automatického parkování nebo funkce pro bezpečné vyjíždění z příčného parkovacího místa, a nebo třeba systém pro hlídání jízdního pruhu i asistent, který řídí popojíždění vozu v zácpě. Další systémy hlídají únavu řidiče nebo rozpoznávají dopravní značky. Spotřeba klesla proti druhé generaci až o 30 % na 3,9 litru na 100 km. 

"Tento vůz zosobňuje důležitý pilíř naší růstové strategie a napovídá mnohé o budoucnosti značky, naším cílem je získat nové zákazníky ze soukromého i podnikatelského sektoru," uvedl předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland. Svými tvary vychází nový Superb z designové studie VisionC představené loni na autosalonu v Ženevě.

Video
Video se připravuje ...

Nejdelší nohy světa jsou v Praze! Krásná Adriana promluvila o manželovi! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
26 fotografií