Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lež, lež, pravda: Antiislám Konvička říkal pravdu jen v každém třetím výroku

Autor: dce - 
3. února 2015
09:17

Ve spojení s protiislámskými akcemi v současné době nejvíce zaznívá jméno Martin Konvička. Ten byl dokonce hostem debatního pořadu České televize Hyde Park. Jeho výroky se ovšem ukázaly jako snůška lží - Konvička totiž očividně věří každému hoaxu, který mu přistane v mailu.

Projekt Demagog.cz prozkoumal Konvičkovy výroky a výsledkem analýz byla tvrdá skutečnost - Konvička říkal pravdu jen v každém třetím výroku. Otázkou je, zda vůbec ví, že káže lži. „Projekt Demagog.cz označil jako pravdivé pouze pět jeho výroků, naproti tomu celých sedm bylo nepravdivých a tři zavádějící. Čtyři tvrzení se analytikům nepodařilo potvrdit ani vyvrátit.“

Už Konvičkův první výrok o nenápadné islamizaci britských škol je nepravdivý. Podle místní policie jde o nepravdivý dokument, či dokonce podvod, který se dostal do pošty vybraným jedincům!

Konvička dokonce vytáhl i populární případ „nenávistných výroků“ z úst předsedy Islámské nadace v Brně Alrawiho. V tomto případě tvrdil, že celý případ byl zastaven kvůli promlčení. I to je lež: „Státní zastupitelství konstatovalo, že se v tomto případě trestný čin nestal,“ stojí v analýze projektu Demagog.cz.

Martin Konvička také úplně nezvládl výrok o učení pod záštitou serveru Muslimové.cz. Část o podpoře ze strany americké ambasády je sice pravdivá, co se zde ale učí, už nedokázal reprodukovat pravdivě. Konvička tvrdil doslova: „Je to projekt, kde prostě přicházejí jako muslimky a mladí muslimové na školy a ukazují těm mladým zranitelným lidem v podstatě, jak je krásné si vázat hidžáb a nějaké ty vonné tyčinky, jak ten Mohamed byl prostě super chlap.“ Lektoři zde popírají, že by do školy chodili učit přímo muslimové.

V něčem se ale Konvička trefil, to se mu upřít nedá. Zavedení výhradní halal stravy v některých školách v Anglii je bohužel krutou realitou. Dokonce zmínil pravdivou situaci, kdy muslimský řidič autobusu odmítl svézt nevidomého se slepeckým psem, který měl urážet jeho víru. 

Korektně také popisoval okolnosti útoku na madridské metro v roce 2004, který spáchali islámští teroristé. Ten – jak Konvička správně uvedl - přinesl značně více obětí než útok Anderse Breivika v roce 2011,“ uvádí server Demagog.cz.

showrec ( 3. února 2015 18:28 )

ať se klidně zviditelní,když nás toho xindlu zbaví

showrec ( 3. února 2015 18:26 )

z každý strany na několik.Tak arogantní hnidopišku jsem neviděl!

vlastenecrealista ( 3. února 2015 18:03 )

 To nic nemění na tom,že problémy s islámem které má Anglie, Francie, Belgie a jiné země,se časem objeví v naší zemi. Tady by měli zákonodárci nastavit pevná pravidla-mantinely,co je a není proti České republice a původnímu obyvatelstvu.Nevím proč se říká že máme demokracii když to vypadá na anarchii,Česká republika zřejmě nemá respekt mezi cizinci,názor jednoho islámského cizince nadzvedne pul republiky, viz.Abbás a ostatní obhájci islámu a jeho středověké formy.To by jsme mohli rovnou zavést inkvizici a bude dokonáno.

tgbb. ( 3. února 2015 17:52 )

Všechny protiislámské prvky je třeba zadupat do země hned v zárodku, aby nástup islámu neměl překážky. Minaret do každé vesnice a neislamisty podřezávat!

1395 ( 3. února 2015 13:18 )

Tady když má někdo jiný názor než oficiální sděl.prostředky v čele s ČT1a24 a idnesu tak je xenofob,rasista,islamofob a ještě demagog to jsme to dopracovali.A ta kravka co moderovala Hyde park s p.Konvičkou to byla demagogie jak vyšitá.

Zobrazit celou diskusi