Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Šokující zpověď české muslimky: Islám v Česku? Domácí násilí a mnohoženství!

Autor: et - 
23. ledna 2015
16:26

Jaký je islám v Česku? Bití, ponižování, mnohoženství. Alespoň tak popisuje svou děsivou zkušenost Pavlína Bitarová (35) z Českých Budějovic, která k němu konvertovala. Za muslima byla dokonce provdaná. Nejhorší životní zkušenost ji ale brzy obrátila proti této víře.

Pavlína se narodila Češce a syrskému křesťanovi. V dětství se odstěhovali do Sýrie. Po roce 1989 se s maminkou vrátily do Česka a začaly navštěvovat mešitu. V roce 2004 se Pavlíně narodila dcera. Byla sama, otec s nimi nežil. V těžké životní situaci se náboženství zdálo jako ta pravá cesta. „V mešitě byly spokojené holky s několika dětmi. A přišly otázky, proč nejsem muslimkou, tak jsem se začala zajímat,“ popsala deníku Aha!

V prvé řadě si začala zjišťovat povinnosti ženy v islámu. Ale většina otázek prý byla zahrána do autu. Přesto se nechala přesvědčit a v roce 2006 slavnostně konvertovala. „Po půl roce mi řekli, že bych měla chodit zahalená. Tak jsem chodila. Takhle jsem si toho na sebe nakládala víc a víc,“ vypráví svůj příběh Pavlína.

V roce 2007 se provdala. Přes kamarádku v Pákistánu si našla muslima z Indie. Měsíc od prvního setkání se vzali. „V islámu nejde o lásku, ale je to jako smlouva. Já si tam napsala, kde bych chtěla žít a tak,“ uvedla s tím, že se sestěhovali do Prahy.

Okamžitě začalo domácí násilí. Nebydleli sami. „Směla jsem být jen v jednom pokoji a věčně zahalená, abych nebyla s cizím mužem. Jela jsem po týdnu do Brna, že se chci rozvést. Řekli mi, že jsem rozmazlená Evropanka a že to nejde.“ S nepořízenou se tedy vrátila do Prahy. Nevydržela tam ale dlouho. Při hádkách po ní začaly létat pánve i žehličky. Týrání vydržela dalších šest týdnů. Pak s kamarádkou nadobro utekla do Brna.

Rozvod

Rozvod pro muslimku ale není snadný. „Pro muže je jednoduchý, musí říct třikrát zapuzuji tě v různých časech kromě menstruace, kdy žena může být prý nepříčetná. Žena ale musí vrátit muži vše, co jí dal,“ vysvětluje poměry v muslimské rodině Pavlína. Na stolku mu tak nechala prstýnek a tím pro ni manželství skončilo.

Co se potom strhlo, ale nečekala. Ty „spokojené“ holky z mešity za ní začaly chodit a vyzvídaly, jak se jí to podařilo. „Já nejdřív myslela, že jsem si prostě vzala násilníka. Ale pak jsem zjistila, že se to děje většině žen,“ řekla. Domácí násilí je prý v islámu jiné. Když muž zmlátí ženu, je vše v pořádku. Když se mu ale žena postaví, nebo manžela udá, je to považováno za zradu manžela a tím i boha. „Vyzrazovat intimitu z rodiny je větší hřích než se nechat bít.“

Podle Pavlíny muslimská obec násilí kryje. Sama byla svědkem několika případů. Například Tunisance žijící v Brně sebral manžel antidepresiva, která měla předepsaná. K lékaři jí zakázal chodit a byl agresivní. Jako další případ uvedla Čečence, kteří se v brněnské mešitě ptali, kde a kdy mají podle koránu zbít své ženy.

Při náboru nových muslimek se celá pravda tají. „Alrawi (předseda brněnské muslimské obce – pozn. red.) je rozlišoval podle toho, kolik se jim může říct, aby se rovnou nevyděsily. Nesmí se dozvědět o povinném šátku, o kamenování za cizoložství. To prý pochopí až věřící člověk,“ odhaluje praktiky brněnských muslimů.

Mezi další praktiky patří mnohoženství. První muslimku si muž vezme v mešitě, pak ale proběhne i světský sňatek. Ve svatební smlouvě žena nesmí chtít monogamii. „Ostatní ženy si pak bere muslim už jen v mešitě. Žena u toho ani nemusí být, stačí zástupce,“ dodala ke svým zkušenostem s islámem v Česku Pavlína.

vfberan ( 25. ledna 2023 20:50 )

kecy v kleci, vyvaň do zadele!

Frantiska Rechkova ( 11. února 2019 23:40 )

Je mi lito pani ,ze jeji manzel byl takovy jaky byl,ale pravda to neni. Konvertovala jsem a ziju s pakistancem uz 3 roky ,a nikdy sem zadne domaci nasili nezazila,jo je trochu panovacny, ale to co tady pani popisuje je absurdni a nemyslim ,ze to je islam. Taky jsem zila pul roku v pakistanu a co tu popisuje neodpovida me zkusenosti.

Janinka76 ( 22. května 2017 10:00 )

 Pokud tady v čechách, kdekoliv, naverbuji vaše dítě, aby konvertovalo k islámu, pak automaticky celá rodina se stane muslimskou včetně rodičů. A věřte, že si to pak hlídají. Vyhrožují. Konverce od islámu se trestá smrtí! Je to zvracená ideologie, má velmi daleko od náboženství. Je to pouze návod jak žít, jak se chovat, jak roztahnout ISLÁM do všech zemí, jak dobýt Evropu, svět. Tím, že se budou ženit s našemi dětmi. Ony se automaticky stávají muslimy včetně následně narozených dětí!!!

Janinka76 ( 22. května 2017 09:54 )

 Mohi, jestli je pravda, co píšeš, pak jsi TY výjimka. Protože pokud znáš korán, tak víš, že trestat ženu v islámu je zcela normální!!! Je to zvracena ideologie na úrovni nacismu navíc 1400let stará!!! Kam se posunul islám za ta staletí???? Nikam! Stále žijete v době středověku!!! Ale využívat technologie 21.století se vám líbí!

mohi ( 1. září 2016 09:06 )

Jestli byl nějaký od manžela . Nechoval se jako muslim . Jestli je to pravda. ,tak v srovnání s domácím násilí v českých manželství Kapka v moře . 1x u "muslima". 100000x u Čecha , ale nikdo o tom nepíše , podívejte se do statistiky PČR lháři . Ta slečna lže !

Zobrazit celou diskusi