Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Okamura se v Blesk.cz kebabu ani nedotkl: Nebudu podporovat nenávistné islamisty!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
7. ledna 2015
13:43

Tomio Okamura vyvolal hotový poprask sdílením článku o radikálním islámu. Text např. doporučoval nekupovat u muslimů kebab, protože se tím podporují islamisté. Na chatu Blesk.cz šéf Úsvitu odpovídal na dotazy ohledně islamistů. A protože bylo krátce před obědem, čekalo ho na závěr překvapení. Kebabu se však ani nedotkl. 

„Každý zakoupený kebab je jen další krok k burkám,“ píše se v textu, který sdílel Okamura na svém Facebooku. Při návštěvě Blesk.cz jsme panu poslanci jeden kebab přinesli. „Děkuju, já jsem teda po snídani,“ odvětil česko-japonský politik a podnikatel.

„Já mám kebab samozřejmě rád, já s ním problém nemám. Ale nebudu jíst kebaby, ze kterých by potom byly financovány nějaké akce muslimských radikálů a působení muslimských radikálů v ČR, tak jak píše nejnovější zpráva BIS, která potvrzuje, že z obchodních aktivit muslimských radikálů v ČR je tady financován radikální islamismus,“ dodal Okamura.

Obsluha restaurace, ze které kebab pocházel, mu však vzkázala, že s islámskými radikály rozhodně nemá nic společného. „Tak je to absolutně v pořádku a děkuji,“ zareagoval Okamura, kebab však nechal netknutý. A věnoval se dál chatu na Blesk.cz, při kterém popřál „dobrou chuť“ lidem, kteří v reakci na Okamurou sdílený článek vyhlásili také přes Facebook na pátek celonárodní den kebabu.

Video Překvapení pro Okamuru: Dostal od nás kebab - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Okamura nejen odpovídal na otázky čtenářů, ale sám přihazoval dotazy do pléna. „Vy chcete žít vedle radikálních muslimů nebo nepřizpůsobivých spoluobčanů?,“ ptal se. „Podle české tajné služby u nás již islamisté operují a ostatní politici mlčí nebo tomu dokonce napomáhají. Já mlčet nebudu a budu do posledního dechu bojovat proti zakořenění radikálního islámu v ČR,“ tvrdil Okamura.

Okamurovy názory na radikální islám jsou jasně dané. „Jsem hluboce přesvědčen o tom, že radikální islám je nenávistná a nadřazenecká ideologie, která ani do Evropy, ani do České republiky nepatří. A pomozte mi prosím udělat maximum, aby tu kořeny skutečně nikdy nezapustila,“ žádal čtenáře Blesk.cz. 

Opřel se však i do současné vlády premiéra Sobotky. „Již loni na jaře jsem byl za ministrem vnitra Chovancem a žádal jsem ho, abychom spolu vytvořili novelu imigračního zákona, která by nám pomohla bránit se průniku problémových lidí do ČR. Ale vláda neudělala vůbec nic. Je mi líto, jak málo je v lidech vlastenectví a národního uvědomění,“ posteskl si Okamura.

tgbb. ( 12. ledna 2015 01:25 )

Kebab žere jen levácká lůza; pravičák si rá řízek.

anka ( 7. ledna 2015 23:00 )

Pan Okamura si mohl nechat xenobobni a populisticke reci od cesty - pokud by opravdu chtel neco udelat - tak to, ze jestli se nejaky cesky muslim prida k radikalum tak ho okamzite zavrit. Pokud nema ceske obcanstvi, tak vyhostit.

e.44 ( 7. ledna 2015 22:18 )

katkom ( 7. ledna 2015 20:07 )

A co na to soudruzi z KSČM?????Ti si pěkně potichoučku užívají peníze daňových poplatníků, létají kolaborovat do Moskvy za Putlerem a hlavně mlčí!!!!

e.44 ( 7. ledna 2015 19:43 )

Vzhledem k tomu, že s tímhle mohou udělat něco podstatného jedině politici, tak mimo jiné já pro to dělám to, že volím ty, co na rozdíl třeba od socanů nejsou k multi-kulti benevolentní. A co děláš ty kromě toho že se zastáváš populistického kecala Okamury?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa