Video
Video se připravuje ...

kebab2 redakce Blesk.cz

ONLINE CHAT
Dobrý den, podle paní profesorky Vladimíry Dvořákové jste populista a svými slovy jen dokazujete a jen si připravujete půdu pro další volby. Většina Čechů prý ani muslima v životě neviděla, píše paní profesorka v dnešním Blesku. Co na to říkáte? Dávejte bacha, ať nedopadnete jako Sládek!(Iva Čímková)
Foto
Paní profesroka Dvořáková mne absolutně šokuje svojí neznalostí a táži se sám sebe, jak může takový člověk být vedoucím katedry politologie na státní VŠE a neustále promlouvat ve veřejnoprávní televizi na aktuální problémy - paní profesorce úplně uniklo, že tajná služba BIS i Policie ČR potvrdily, že radikální islamisté již na našem území operují, provádí tady různé finanční transakce a další činnost. A já na rozdíl od ostatních politků, kteří se bojí a mlčí, reaguji na aktuální palčivý problém a navrhuji konkrétní legislativní řešení. Takže se ptám, proč paní profesorka Dvořáková toto o mně říká, když je to zjevná nepravda? Čí hájí zájmy? Jen připomínám, že jsem byl v této souvislosti již loni na jaře za ministrem vnitra Cjovancem, abychom společně připravili zpřísnění imigračního zákona a chceme i zpřísnění zákona o církvích, abychom mohli v zákonných mezích lépe postihovat radikalisty, kteří již v naší republice působí. Vláda ovšem neudělala nic a naše zákony zamítá. Doufám, že poté, co jsme zahájili veřejnou diskuzi, se vláda rozhýbe. A co se týče článku o prasátkách a kebabech, předpokládám, že víte, že nejsem jeho autorem, ale autorem je bývalý vedoucí české ambasády v Íránu pan Jiří Kobza, který v islámských zemích prožil 15 let. A již včera jsem říkal, že kdybych to psal já, tak bych tato slova vynechal, jelikož situaci zlehčují.
Proč podle Vás politici neustále chtějí míchat lidi a kultury, které jsou naprosto odlišné a často protichůdné a ještě se jim chtějí přizpůsobovat - viz. nošení burky apod.?(Pepe1)
Foto
Nechtějí to všichni politici. Je to právě střet těch tzv. multi kulti politiků, nebo se jim také říká pravdoláskaři, a střet těch politiků, kteří jsou vlastenci a mají silné národní uvědomění. Já patřím jednoznačně k těm druhým. Přičemž dodávám, že mi nikdy nevadili žádní cizinci a jsem tolerantní i vůči náboženstvím, ale jen do té míry, pakliže svým chováním neobtěžují okolí a nevnucují nám ho.
Myslím, že největší problém je identifikace stoupence radikálního islámu. Ten je schopen roky žít nermálním, běžným způsobem života a najednou se radikalizovat. Jak budou tuto situaci řešit naše úřady? Budou hlídat každého jednotlivce?(Zdeněk)
Foto
Radikální islamismus je mimořádně nenávistná a nadřazenecká ideologie a troufám si říct, že mají velice sofistikované postupy. Hnutí Úsvit se již rok snaží prosadit legislativní změny na zpřísnění imigrační politiky do ČR, ale tato vláda to stále odmítá. Doufám, že konečně poté, co jsme nastartovali celostátní diskuzi, se vláda rozhýbe. Co se týče identifikace, je potřeba, aby se zapojili všichni odborníci, včetně zahraničních, abychom zákony upravili tak, abychom mohli tyto negativní jevy co nejrychleji a nejúčiněji postihovat.
Pane Okamuro! Podle průzkumů padáte ze Sněmovny! Nemyslíte, že je to kvůli tomu, že ta vaše vyjádření už jen lidi štvou??? (Cicmik)
Foto
V posledních dvou měsících jsem viděl dva průzkumy důvěryhodnosti Tomia Okamury a oba byly téměř padesát procent, tedy stejně jako před rokem a za to všem občanům děkuji, že vidí, že se snažím neustále bojovat za principy, které jsem lidem slíbil. Druhou věcí jsou preference Úsvitu, jelikož jako opoziční strana, která od vlády nedostává jakýkoli prostor prosadit naše zákony, lidé reálně v tuto chvíli více věří této vládě. A dovolím si dát za příklad dva z mnoha zákonů, které jsme předložili a vláda nám je zamítla: zákon o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků a zákon o přímé volbě a odvolatelnosti politiků. Chápu, že vláda přímou odpovědnost za své činy odmítá a bohužel, protože je Úsvit plošná mediální blokáda a nejsme zváni ani do veřejnoprávních médií v takovém rozsahu, jako ostatní, tak bohužel veřejnost není o naší práci dostatečně informovaná. Např. na nebzpečí radikálního islámu, které potvrdila i česká tajná služba BIS, že již islamisté v ČR operují, upozorňuji již rok a navrhl jsem i konkrétní legislativní kroky. Média si toho záměrně nevšímají a vláda to ignoruje. Doufám, že konečně nyní, kdy se Úsvitu podařilo nastartovat celostátní diskuzi na tento závažný problém, se vláda rozhýbe a začne problém řešit. A snad si někdo z občanů vzpomene, že to byl Úsvit, který stál na začátku řešení.
Dobrý den, podle Washington Post si jen léčíte komplexy protože jste měl složité dětství a byl jste diskriminovaný. Jste rád, že jste nás proslavil i v Americe???(Jaroslav Šumný)
Foto
Je mi líto a to myslím doslova, že Washington Post, ani vy, si nezjistíte informace, ze kterých vycházím a čerpáte pouze z bulvárních informací. To, že v ČR operují radikální islamisté, potvrzuje v nejnovějších zprávách i česká tajná služba BIS a Policie ČR. A vy byste měl raději politiky, kteří problém zamlčují, nebo se ho bojí, nebo naopak politika, který není populista a problémy otevřeně pojmenovává a navrhuje konkrétní řešení. Já mám jasno, snažím se být vždy tou druhou variantou.
Zdraví vás Morava. Hodně zdaru v roce 2015.(Slavoj)
Foto
Také zdravím své krajany a přeji Vám všechno nejlepší.
Dobrý den islamiste a jiní fanatici postupují velmi rychle myslíte si ,ze i nam v ČR hrozí teroristické útoky ?popripade budeme je schopni odvrátit ?(Michal Basl)
Foto
Ano, podle tajné služby ČR (BIS) již u nás radikální islamisté operují a to stejné potvrzuje i Policie ČR. Takže u nás jsou jakákoli rizika s tímto spojena. A já se již od loňského roku marně snažím veřejně na tento problém upozornit, již před rokem jsem sehnal i s ministrem vnitra této vlády a apeloval jsem, abychom společně zpřísnili imigrační zákon a zákon o církvích, ale tato vláda vůbec nic nedělá. Naopak lidé jako ministr Dienstbier ještě těmto trendům napomáhají. Doufám a jsem přesvědčen, že díky tomu, že hnutí Úsvit nastartovalo takto razantně diskuzi a upozornilo na reálný problém s radikálním islamismem v ČR, že se tato vláda konečně rozhýbe a díky tomu, že jsme téma nastartovali a navrhli řešení, že s těmi řešeními začne reálně přicházet. Z tohoto pohledu není pro mě důležité, že mě média neustále poplivávají za pravdu, kterou říkám, např. v tomto případě podloženou informacemi tajné služby, jelikož mi nejde o nějakou mediální slávu, nebo o preference za každou cenu, ale o vyřešení problému a o to, abychom mohli žít v bezpečné a tolerantní ČR.
Dobrý den, pane Okamuro. Chcete být stále ještě českým prezidentem? (Lada87)
Foto
Nejde o to, jestli chci být prezidentem, já jsem šel do politiky proto, že jsem jako občas téměř deset let usiloval o změny směrem k přímé odpovědnosti politiků a poté jsem zjistil, že jako obyčejný občan nemám šanci tyto změny prosadit. A jelikož chci žít v prosperující zemi, tak mi nezbývalo, než se pokusit do politiky přímo vstoupit a věci ovlivnit. A z toho logicky vyplývá, že k tomu, abych mohl věci ovlivnit, v mém případě směrem k přímé odpovědnosti odpovědných, tak k tomu potřebuji co nejsilnější pozici. Proto jsem nejprve jako zcela nezávislý nestraník kandidoval na senátora, poté, když jsem viděl, že Senát je k ničemu, tak jsem založil hnutí, abych mohl kandidovat do mnohem vlivnější Poslanecké sněmovny a voliči rozhodli, že mě chtějí raději ve Sněmovně. Proto jsem ještě předtím také usiloval o kandidaturu na prezidenta, protože bez vlivné pozice není možné realizovat změny. Kdyby v ČR vše fungovalo tak, jak má, např. jako ve Švýcarsku, tak bych do politiky nikdy nešel.
myslíte si, že s tématem muslimové zabodujete u českých voličů, které to moc nezajímá? (volic)
Foto
Já nehovořím o tématech, abych se někomu zalíbil. Já mluvím o tématech a navrhuji řešení v případě, že je tady problém. A je vidět, že nevíte, že česká tajná služba (BIS) ve své aktuální zprávě zveřejnila, že na našem území působí radikální islamisté a stejný závěr potvrzuje i Policie ČR. Mám být tedy stejný jako všichni ostatní politici a bát se a mlčet? Promiňte, ale já takový nejsem. Nejsem populista, abych se vyjadřoval jenom k líbivým věcem a snažím se nikdy nemít ohebnou páteř, ani plastický charakter.
Dobrý den, pane Tomio. Všiml jste si, že se na Váš popud chystá v pátek celonárodní den kebabu? Připojíte se? Chutná vám vůbec kebab?(S Okamurou na kebab)
Foto
Nevšiml a přeji dobrou chuť :-)
Dobrý den. Jaké by podle vás tedy bylo řešení, jak zasáhnout proti Islámskému státu? a jaká by měla být v tomhle zásahu role ČR? (ex123)
Foto
Řešení má dvě roviny: A to naše vnitrostátní a mezinárodní. Co se týče našeho vnitrostátního řešení - a to je to, o co se tady celou dobu snažím - je zásadně zpřísnit imigrační zákon a zákon o církvích, popř. ústavu, tak, abychom měli účinné legislativní nástroje k tomu, abychom mohli ukončit pobyty jakýmkoli cizím radikalistům či lidem, kteří se nechovají v souladu s našimi pravidly a zároveň, pakliže by jakákoli radikální církev žádala o registraci, abychom měli rychlé zákonné nástroje toto jasně a transparentně odmítnout. Co se týče mezinárodního řešení, tak je potřeba zapojit všechny možné země světa, včetně Ruska, do koordinovaného boje proti radikálnímu islamismu a v této souvislosti je také třeba zásadně zpřísnit imigrační zákony EU, abychom zabránili pronikání radikálů, na území EU. Dnes je totiž legislativní stav takový, a to jak u nás, tak v rámci EU, že oni ve svých zemích nám netolerují vůbec nic a je to tam standardem a naopak my jsme nuceni tolerovat všechno a nemůžeme se proti tomu jakkoli účinně bránit.
Dobry den, pane Okamuro. Tak nejdřív to byli Romové, teď jste se pustil do muslimů. A stále tvrdíte, že nemůžete být rasista, protože jste původem Japonec. Není to bití se v hruď, jaký jste Čech a jak Vám na češství záleží, vyhraňování se vůči cizím prvkům, jen laciný populismus? Moc o vás v politice slyšet není - co se Úsvitu zatím podařilo? Myslím tím opravdu podařilo? (Ludek)
Foto
Mýlíte se. Ale na základě zmanipulovaných článků v médiích se vám ani nedivím. Já jsem nikdy nebyl proti žádné rase, ani všeobecně proti žádnému náboženství. To, proti čemu bojuji, jsou nepřizpůsobiví lidé, kteří narušují soužití slušné většiny. A zeptám se vás: Vy chcete žít vedle radikálních muslimů, nebo nepřizpůsobivých spoluobčanů? A může to být třeba bílý feťák. Já ne. Co se týče našich návrhů, předložili jsme zákon o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, dále zákon o exekutorech, který by skončil byznys s dluhy, dále např. aby se DPH platilo pro malé a střední podnikatele až po proplacení faktury, dále zákon o referendu, dále zákon o přímé volbě a odvolatelnosti politiků, zákon o úplném zákazu výherních hracích automatů a mnoho dalších. A jak to dopadlo? Vládní koalice de facto všechny zamítla. Tato vláda vůbec není protikorupční a brání se i své přímé odpovědnosti vůči občanům. Jsme jen svědky laciných populistických slibů podpořených líbivými plakáty, ale "skutek utek". Až se podíváte za rok do svých peněženek - to už bude vláda u moci dva roky - již teď tvrdím, že tam nebudete mít více. A sám uvidíte, že s touto vládou není lépe. Ale to, co se nám podařilo prosadit, je, že mnoho z našich návrhů zákonů vláda převzala a v horší a méně použitelné formě je sama navrhuje. Tedy tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Okamura-san, zadny dotaz jenom ocenuji Vasi odvahu. Omedeto (XXX)
Foto
Děkuji, jsem zvyklý říkat to, co si myslím a takový by podle mého názoru měl být každý politik. Nemám rád politiky s plastickým charakterem či ohebnou páteří. A těch je tam spousta.
Pane Okamuro, spíš než dotaz Vám chci vyslovit dík za otevřené formulování problému, který by někdo chtěl zamést pod koberec a neřešit až bychom se najednou divili. Nebo přece jen dotaz- nenecháte se zastrašit? Vydržíte? Je nutné věcně čelit neuvěřitelné drzosti osob závislých nějak na Islámu šířit u nás naprosto otevřenou nenávist vůči skupinám lidí jako jsou ženy a šíření nespravedlnosti a porušování lidských práv atd. Je do nebe volající, že taková osoba, která se hlásá správnost práva šária má tu drzost se rozčilovat, že jeho práva či jemu podobných jsou porušována, když se o jejich lumpárnách mluví. Tak že sláva Vám. (Lucius)
Foto
Děkuji za podporu, zastrašit se nenechám, jelikož jsem zvyklý říka vždy to, co si myslím. A jsem hluboce přesvědčen o tom, že radikální islám je nenávistná a nadřazenecká ideologie, která ani do Evropy, ani do České republiky nepatří. A pomozte mi prosím udělat maximum, aby tu kořeny skutečně nikdy nezapustila.
Dobrý den pane Okamura. Jste jediný člověk-politik, který se ozval a já si vás za to nesmírně vážím. Národ tu nechce nic, co sem nepatří, nic co není v souladu s jeho vírou. A vy máte naprostou pravdu nejen v otázce islámu, ale v i další řadě věcí které kritizujete právem za nás které to vidí, vnímají a cítí jako vy. Jsem s vámi a vězte, že svými slovy bojuji jako vy i když jako pouhý občan. Držte se! Jsem s vámi a věřím, že se řady vašich příznivců zmnohonásobí. Nedejte se, stojíme na vaší straně.(Majka)
Foto
Dobrý den, moc děkuji za podporu. Jsem v této souvislosti nemile opět překvapen našimi médii a politiky, kteří místo aby vážnou situaci ohledně radikálních islamistů v ČR společně se mnou řešili, tak jen špiní a pomlouvají. Přitom jak česká tajná služba (BIS), tak i Policie potvrdila, že již u nás islamisté operují. Je nutné okamžitě zahájit konkrétní kroky. Již vloni na jaře jsem byl za ministrem vnitra CHovancem a žádal jsem ho, abychom spolu vytvořili novelu imigračního zákona, která by nám pomohla bránit se průniku problémových lidí do ČR. Ale vláda neudělala vůbec nic. Je mi líto, jak málo je v lidech vlastenectví a národní uvědomnění. Prosím Vás tedy o veřejnou podporu. Sám to těžko změním, ale když nás bude hodně, máme šanci. Tomio Okamura
Tomio,nedej se.Někdo to začít musel a tak si stůj za názorem! At se menšina přizbůsobí většině-pokud tu chce žít. Držím palce,taky bych nikdy nechtěla jednou vidět svou dceru v šátku! STOP ISLÁMU V ČECHÁCH!!!(ivča)
Foto
Dobrý den, děkuji za podporu. Podle českén tajné služby u nás již islamisté operují a ostatní politici mlčí nebo tomu dokonce napomáhají. Já mlčet nebudu a budu do posledního dechu bojovat proti zakořenění radikálního islámu v ČR. Přeji ať se Vám daří, Tomio Okamura