Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilec zabil autem muže: Nadýchal skoro tři promile!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
19. prosince 2014
10:18

Vánoce plné bolesti čekají rodinu šestašedesátiletého muže z Přerova, kterého svým autem zabil namol opilý řidič. Tomu policisté naměřili 2,59 promile v dechu.

Šestašedesátiletý muž zemřel ve čtvrtek večer v Přerově poté, co do něj při vystupování z vozu narazil opilý řidič. Muž svým zraněním podlehl i přes snahu lékařů v nemocnici. "Řidiči naměřili policisté v dechu 2,59 promile alkoholu. Je podezřelý z usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky," řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Smrtelná nehoda se stala také v Jeseníku, auto srazilo chodce.

Tragická nehoda se stala kolem 20:30 ve chvíli, kdy osmatřicetiletý opilý řidič jel vozem značky Peugeot ze směru od ulice Kozlovská směrem k ulici Spálenec. "Po projetí mírné levotočivé zatáčky nezvládl řízení vozidla a narazil do osobního motorového vozidla značky Dacia, které bylo zaparkováno při pravém okraji vozovky. V té době krátce po vystoupení stál u vozidla šestašedesátiletý muž," uvedla policejní mluvčí.

Starší muž byl nárazem pravou přední částí vozidla Peugeot odhozen na vozovku a utrpěl těžká zranění. Z místa nehody byl převezen do nemocnice, kde však přes veškerou snahu lékařů svému zranění podlehl. Opilému řidiči hrozí v případě odsouzení až tříletý pobyt ve vězení. Příčiny a okolnosti nehody i nadále policisté vyšetřují.

smoula05 ( 19. prosince 2014 11:41 )

 tři roky za život?????????já bych ho zavřel až by byl černej a sral tlustý do tenkejch pořád budu tvrdit že naše justice stojí za hoooooooooovno

steelheart ( 19. prosince 2014 10:38 )

tři roky??? si dělaj pr.del ne? vědomě chlastal a sed do auta, žádná náhoda!!

Zobrazit celou diskusi