Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlato, škrtím tě na kameru: Pár v živém vysílání zesměšnil tragickou smrt při zatýkání!

Autor: shp - 
5. prosince 2014
20:00

Tragická smrt černocha Erika Garnera (43), který zemřel při zatýkání poté, co na něj policista použil zakázaný způsob škrcení, stále leží v žaludku mnoha Američanům, kteří ji považují za rasistickou vraždu. Ne však tento vypečený párek, který ji zesměšnil v živém vysílání, když moderátorce vlezl do záběru.

Moderátorka Allison Kaden zrovna točila pro televizní stanici WPIX reportáž o rozsvěcování vánočního stromku v New Yorku. Jenže vtom jí to záběru vlezl pár. Muž začal ženu škrtit úplně stejným způsobem, jakým zemřel Erik Garner.

Reportérka celou reportáž odmoderovala jako profesionálka. Jen se za nejapným párem ohlédla. Ovšem video vyvolalo na internetu vlnu odporu a pohoršení. „Takoví necitliví idioti,“ rozčilovala se jedna uživatelka na serveru youtube.com.

Eric Garner byl podezřelý z nelegálního prodeje cigaret. 17. července se policistům bránil při zatýkání. Jeden ze strážců zákona ho chtěl zadržet zakázaným chvatem přiškrcení, ale Garner, který trpěl silnou obezitou a astmatem, padl na zem a v nemocnici byl prohlášen za mrtvého.

Jeho smrt posílila ve Spojených státech rasové napětí, které vyeskalovalo smrtí Michaela Browna. Toho ve Fergusonu neozbrojeného zastřelil policista. Za oba černochy se stále konají ve velkých amerických městech jako New York nebo Chicago protesty.

jarypadlo ( 6. prosince 2014 07:41 )

Usáci protestují proti zločinnosti nebo se jim líbí že jedni kradou a loupí nebo přepadají a znásilňují o trochu víc než je zvykem?

janula_c ( 5. prosince 2014 21:52 )

Hmm, spíš smůla se narodit blbej.

koko365 ( 5. prosince 2014 21:27 )

 Hmm, to je svět, Švestka se příště musí pěkné poprosit jinak to bude rasismus. Já se taky cítím rasově ublížen. Jsem bílej a tím pádem většinově znevýhodněn... Nikdo se mně neohlíží Žádný privilegia 💩💩💩 Smůla se narodit bílej

Zobrazit celou diskusi