Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva spratci okradli kamaráda: Počkali si až bude mít epileptický záchvat

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
3. prosince 2014
23:12

Lidské hyeny se nachází už i mezi dětmi! Dva teprve čtrnáctiletí chlapci okradli svého kamaráda, když na něj přišel epileptický záchvat. Zavolali mu sanitku, ale než přijela vzali mu čtyřicet tisíc korun. A trest? Výchovné opatření!

Dvojice chlapců se s okradeným mladíkem znala prý od vidění - jenže dokonce byli i u něj doma. A právě tak se dozvěděli o skrýši, kam mladík skrýval peníze. Když s ním byli ve městě, chlapci se udělalo špatně. Rozhodl se, že půjde domů, kam ho doprovodili i dva mladí lupiči.

Jenže mladíkovi se při vchodu do bytu přitížilo a dostal epileptický záchvat. Dvě malé hyeny toho využily a ukradly desítky tisíc ze skrýše ve skříni, pár stovek z peněženky a drobné v hodnotě asi tisíc korun z kasičky. 

Předtím mu sice ještě zavolali sanitku, ale zmizeli dřív než přijela. Mladík se z epileptického záchvatu probral osamotě - vyšel před dům, kde akorát sanitka zastavovala. po nutném ošetření byl propuštěn domů.

Dva čtrnáctiletí spratci se ke všemu přiznali. Peníze roztočili v cukrárně, pizzerii a čajovně. Jeden z nich si koupil kalhoty, pár tisíc dali i svým matkám, kterým řekli, že peníze našli. Policisté zbylé peníze okradenému chlapci vrátili - i po utracení ohromných částek zbylo jedenáct tisíc korun!

A jaký čeká dvojici lupičů trest? „Na šetření toho případu valašsko meziříčští policisté spolupracují s oddělením sociální a právní ochrany dítěte a s probační a mediační službou. Prostřednictvím státního zástupce se případ krádeže dostane k soudu pro mládež, který rozhodne o uložení výchovného opatření,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková pro server idnes.cz.

dzery ( 4. prosince 2014 13:00 )

Padáš asi na hlavičku.

salto ( 4. prosince 2014 09:58 )

A taky: pravda a láska

mortis69 ( 4. prosince 2014 05:45 )

Nějak mi to nesedí Dva čtrnáctiletí,u chlapa,co má slušně našpórováno doma?To si chlapci asi vzali honorář za poskytnuté služby

Zobrazit celou diskusi