Lékaři mu totiž sebrali řidičák a Gondík (44) se začal cítit odstrčený. Přišel o svou vášeň. Za rok se toho ale spoustu změnilo – začal se věnovat sportu, má jiný životní styl, přestal pít alkohol! „Za čtrnáct dní jdu na kontrolu, tak uvidíme,“ svěřil se Gondík minulý týden Aha!. Pokud by získal zpět řidičský průkaz, ihned by vyrazil s Pavlem Liškou a Egonem Kulhánkem na motorkách do Kavkazu. Ovšem nikdo neví, jestli řidičák skutečně zpět dostane. Některým epileptikům je řízení zapovězeno navždy...

Lékaři trvají na svém

Choroba se u Gondíka projevila už dávno, ale moderátor se neléčil. Když se ale loni březnu probudil v nemocnici a nic si nepamatoval, jeho neřešení situace ho stálo až příliš. „Musím se léčit, i když mám všechna neurologická vyšetření v pořádku. Záchvaty jsou nejspíš následkem stresu a psychického vyčerpání,“ přiznal ve 13. komnatě.

O jeho touze řídit si však někteří doktoři myslí své. „Člověk trpící epilepsií by neměl mít oprávnění řídit vozidlo. Záchvat se nemusí vždy projevit křečemi, může např. nekontrolovaně upadat do spánku, v případě, že by řídil motorové vozidlo, stačí zlomek vteřiny a je malér. Neurologové řadu epileptiků po nějaké době léčení a bez záchvatů označí, že už nejsou epileptiky, ale považuji to za sporné. Většina léků, které epileptici užívají, navíc tlumí přenos vzruchu po nervovém vlákně. I když na nich bude napsáno, že neovlivňují pozornost, moc tomu nevěřím,“ řekl Aha! doktor Martin Bognár.