Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Fotky zvrhlých džihádistů: Otec nutí batole, aby kopalo do useknuté hlavy

Autor: ČTK, max - 
1. listopadu 2014
17:17

Radikální islamisté v Sýrii a Iráku klesli na nové dno. Na internetu se objevila fotografie, na které rozesmátý otec nutí svého potomka, aby kopalo do tlející hlavy syrského vojáka.

Každý den přichází ze Sýrie děsivé zprávy. Znásilňovaní žen, popravy mužů, stínaní hlav, usekávaní hlav. Na poslední fotografii, která vyděsila svět je muž, podle dostupných informací příbuzný vůdce jedné fanatické skupiny, jak drží nevinné batole u tlející hlavy zavražděného vojáka, kterou nahradil fotbalový míč.

Džihádisté vyvražďují vesnice

V pátek radikálové zastřelili nejméně 50 mužů i žen z kmene Albu Nimr v jedné vesnici severně od města Ramádí. Džihádisté je podle agentury AP obvinili, že se jim snaží pomstít za to, že minulý měsíc při postupu IS přišli o své domovy. Na jiném místě byl pak objeven masový hrob, v němž se nacházelo 35 těl. Oběti měly údajně spoutané ruce a zavázané oči.

"K těmto vraždám nyní dochází téměř každý den v oblastech, které kontroluje Islámský stát. A bude k nim docházet i nadále, dokud nebude tato teroristická skupina zastavena," prohlásil jeden z místních představitelů Faláh Isáví.

Krveprolitím se radikálové snaží ukázat, že je nijak neodradily letecké údery, které na jejich pozice podnikají Spojené státy a jejich spojenci, poznamenala agentura Reuters. Americké velení dnes oznámilo, že od pátku provedly jejich letouny v Iráku pět náletů.

Jak uvedl jeden z místních kmenových vůdců v provincii Anbár, již několikrát prý žádal centrální, šíity vedenou vládu v Bagdádu o zbraně, aby se mohli islamistům bránit. Jeho žádosti ale dosud nebyly vyslyšeny.

jsemtady ( 5. listopadu 2014 12:56 )

Jen aby nepřišli šous.tat ty naše!!!

turan ( 2. listopadu 2014 05:54 )

A čo vrah Kramný?Už ťa nebaví?

turan ( 2. listopadu 2014 05:53 )

No v Čechách 10 miliónu!

koko61 ( 2. listopadu 2014 01:03 )

tak je to správné, tak to má být. A tohle Zeman podporuje, tak co chcete?

koko61 ( 2. listopadu 2014 01:00 )

Tak je to správné, tak to má být. A tohle Zeman podporuje, tak co chcete?

Zobrazit celou diskusi