Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž dělá sousedce ze života peklo: Okradl slepou, teď po ní i plive!

Autor: Jitka Pecharová - 
8. října 2014
07:30

Peklo ze života dělá Lidmile V. (74) z Kopidlna soused David T. (38). Zneužil její důvěry a toho, že takřka nevidí, a vykradl ji. Dostal za to podmínku, jenže omluvy a odškodnění se žena nedočkala.

David T., který se přistěhoval do domku v sousedství důchodkyně před pěti lety s družkou a dětmi, ženě údajně nabízel pomoc s nákupy a slíbil opravu a natěračské práce v jejím obydlí. „Choval se ochotně jen proto, aby se vnutil do mé přízně a z domu mi pak ukradl dvoje starožitné housle, knihy, porcelán a další věci, které prodal do bazaru,“ řekla seniorka, která je po šestnácti operacích očí a lékaři jí zachraňují zbytky zraku.

Nic nepomáhá

Za krádež dostal muž i jeho komplic, který mu pomáhal, dvouletou podmínku. Odškodnění ale soud neřešil. Lidmile V. sdělil, aby škodu 56 tisíc korun, vymáhala v občanskoprávním řízení. Žena proto po poradě s právničkou podala návrh na exekuci. Exekutor ale nic nevymohl. Muž totiž nepracuje, je nemajetný a na krku má už několik exekucí.

„Jsem třináctá v pořadí lidí, kterým dluží,“ posteskla si důchodkyně. I přes odsouzení zlodějského souseda Lidmila V. nejenže zůstala bez náhrady škody, ale navíc jí muž ztrpčuje život svým chováním. „Ještě si musím nechat od něj nadávat a plivat do okna,“ postěžovala si žena. „Že plivu? Přijďte, až setřete DNA,“ reagoval muž na dotaz redaktorky Blesku, proč se hrubě chová. Jeho družka ale plivání do okna přiznala. Prý to dělá, protože mu sousedka nadává.

Co na to právník

„Jestliže byl obviněný uznán vinným ve spolupachatelství a umožňuje-li to pravomocný exekuční titul, lze vymáhat škodu po obou odsouzených. Podáním exekučního návrhu na oba spolupachatele lze zvýšit pravděpodobnost vymožení dlužné částky, ačkoliv může dojít k navýšení nákladů o složení zálohy za provedení exekuce k rukám exekutora. Na zvážení je dále možnost podání insolvenčního návrhu, jsou-li pro to splněny zákonné podmínky. Obecně lze říci, že při vymáhání pohledávek v exekučním řízení je nutné, aby byl věřitel vytrvalý,“ uvedl Jaroslav Zuska, advokát Zuska|Kirchner Advokátní a znalecká kancelář.

e.44 ( 8. října 2014 13:58 )

Jak mohla věřit cikánovi? Až tak slepá snad není a drbny sousedky jí určitě i tak informovali co že to má za nové sousedy, chudák ženská. Jinak hodnota ukradených věcí určitě několikanásobně přesahovala hodnotu za kterou se ještě dává podmínka, takže opět nadržování cignám, navíc tenhle tutově neměl čistý trestní rejstřík aby se k tomu mohlo přihlížet. Pokud se vedle člověka nastěhujou cikorky, tak jedině místo plotu postavit vysokou zeď a pořídit si "něco" hodně účinného na střežení domu.

prasulka ( 8. října 2014 12:26 )

Samozřejmě,opět jeden "diskriminovaný".......na to oni spoléhají,když se jim cokoliv nelíbí,ihned řvou o diskriminaci.Teď jsme diskriminováni my,oni mají veškeré nadstandartní sociální výhody,což jde z našich peněz,z peněz těch,co celý život poctivě pracují.Tresty za stejný čin je také odlišný,aby nás náhodou zase nějaká blbka z USA neoznačila z diskriminace!!!!!!Toto oni dobře vědí........ ,kdy to skončí?????

prasulka ( 8. října 2014 12:20 )

přesně tak!!!!

oliiiii3 ( 8. října 2014 11:45 )

To je uplne normalni, tem se nic nestane jako kazdemu z nich. Tak hura okradat zas. Ale běda kdyby to bylo naopak , uz by sedel v lochu.

jsemtady ( 8. října 2014 09:42 )

Zase jeden opálený příživník!! Měli by ho utratit místo toho psa ve Španělsku! Na tuto tlupu požíračů sociálních dávek nebrat ohledy a vyhladit!!!

Zobrazit celou diskusi