Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk.cz nachytal překupnici štěňat - Maskuje se: Z mazané blondýny je černovláska!

Autor: Saša Vetkovská - 
30. srpna 2014
05:02

Blesk pokračuje v tažení proti překupníkům a množitelům štěňat. Figuranti deníku vyrazili na pražský Zličín koupit fenku krysaříka. A s čím se setkali? S překupnicí Evou Slováčkovou, dosud známou jako blondýna ze Zličína v bílé dodávce. Nyní je z ní černovláska v černém superbu. Scénář prodeje je ale stejný.

Překupnici Blesk kontaktoval na internetu. Místo schůzky: Zličín. Dohodnutá cena: 5000 Kč. Do akce vyrazila figurantka Eva s kameramanem. Setkat se měli na místě, kde se pohybují lidé, aby se kamera ztratila v davu. Překupnice ale na poslední chvíli rozhodla o změně. Zvolila lokalitu bez lidí. Chtěla mít o okolí přehled?

„Kdyby bylo vše v pořádku, měla jsem v úmyslu fenku koupit pro kamarádku,“ přiznává Eva. Překupnice Eva Slováčková, ještě nedávno blondýna, přišla krátce po ní. Fenečka byla roztomilá. Hned ji dala figurantce do ruky. Oblíbený tah. Málokdo se pak drobečka vzdá, i když není vše O.K.

„Celá se třásla, byla vyplašená a měla nafouklé bříško,“ říká Eva. Překupnice ujišťovala, že štěněti je osm týdnů, od mámy je týden odstavené, jí granule a je odčervené.

Video Konfrontace překupnice se štěňaty - Jan Jakubec, Saša Vetkovská
Video se připravuje ...

„Není zaočkovaný. Jednak je moc vakcín, takže si každý zvolí svůj systém očkování, a jednak u těch malých není nutný spěchat, protože je očkování dost agresivní,“ objasnila tónem zkušené pejskařky Eva Slováčková.

Pak vytáhla připravenou kupní smlouvu a citovala: „Štěně, pražský krysařík pálený. Vady – může mít skryté, to nemůžu vědět. Tady vám dávám na sebe kontakt, na tenhle telefon se vždycky dovoláte,“ ujišťovala.

Lež! Mnozí z jejích klientů, kteří se obrátili na Blesk, uvádějí, že už se na ni později nedovolali a ani na e-maily nereagovala. Navzdory tomu žádala: „Je tam i mail, kde můžete poslat nějakou fotečku.“ Přišel čas kšeftmanku konfrontovat. Když uviděla kameru, drsně vytrhla figurantce Blesku roztřeseného pejska a odjela.

Veterinářka Martina Načeradská: Neočkované štěně je zločin

„Štěňata by měla jít od feny očkovaná. Mléko od mámy jim zajišťuje protilátky. Ty ale mezi 6. až 9. týdnem klesají a štěně se nachází v tzv. imunitním oknu. Už nemá dostatek protilátek od matky, aby b

Foto: 
ylo chráněno proti infekci. Je-li štěně v této době bez očkování, může dojít k tomu, že když se ještě navíc oslabí stresem ze změny prostředí, onemocní, a to i parvovirózou. Ideální je štěně vakcinovat v 8. až 9. týdnu a prodat ho nejdříve 14 dnů po vakcinaci.“

V hledáčku policie

Překupnice jsou již v hledáčku kriminalistů. „Policie ČR se případem intenzivně zabývá a v současně době shromažďuje veškeré informace k případu,“ potvrdila včera Blesku mluvčí policejního prezidia Petra Strašilová.

deafista ( 30. srpna 2014 16:23 )

A dát přes hubu, až se s ní někdo potká!

deafista ( 30. srpna 2014 16:22 )

Přesně tak - a hlavně vykopat tu ostudu národa Šabatovou, blábolí jeden nesmysl za druhým. Má ta osoba vůbec nějaké vzdělání?

smoula05 ( 30. srpna 2014 16:02 )

 zavřít tu urvu až bude cerna a srat tlustý do tenkejch

terezice.palice ( 30. srpna 2014 15:20 )

Sorry, jestli si nekdo koupi stene tak, ze mu ho nekdo preda na ulici, nebo priveze domu a dotycnej si ani neprijede prozkoumat prostredi, ze kteryho pes pochazi, neprohlidne si rodice, tak si to dozajista zaslouzi. Je mi lito tech stenat, poskozenejch nikoli, protoze tohle je holt jejich blbost. Nikdy jsem nemela psa s papirama, ale vzdycky jsem videla, odkud pochazi a nenechala jsem si ho predat na ulici.

bibijana ( 30. srpna 2014 13:42 )

 Prosím vás,nač dávat těmto bestiím vydělávat,když v útulcích čekají na nové páníčky nádherní i malí pejskové.Koukněte třeba na stránky FC útulku Blansko,kde již měsíc je umístěný nádherný,čistokrevný bišonek a dosud se nenašel žádný zájemce.Nač dávat tisíce za psy,kteří jsou většinou geneticky poškození,když se v útulcích najdou takoví krasavci.Poplatek za odebraného psa tam ,myslím, účtují ve výši 500,-Kč.

Zobrazit celou diskusi