Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Exšéf pražské zoo Fejk staví park za miliardy a tají sponzory: Proč asi?

Autor: poe - 
13. srpna 2014
05:38

Bývalý šéf pražské zoo Petr Fejk (49) chce v Česku postavit velkolepý ryze český zábavně-poznávací park. Tají ale, kdo miliardový projekt zaplatí. „Jeho vznik není podmíněn veřejnými dotacemi,“ pouze sdělil Blesku.

Myšlenka na vybudování zábavně-vzdělávacího parku žije v Česku už léta. V hlavě ji nosí dlouholetý podnikatel v oblasti potravinářství a realitách Jiří Rain (49). To je i současný akcionář společnosti Park Orbis Pictus, která má v úmyslu momentálně ve středočeských Milovicích park vystavět. Dříve měl ale vyrůst třeba v Mostě, u Roudnice nad Labem, či na pražském Barrandově. Fejk i přesto tvrdí: „Záměr pana Jiřího Raina z 90. s naším projektem nesouvisí a měl zcela jiné obsahové i investiční parametry.“

O plánovaném parku ale nechce nic sdělit. „Okolnosti vzniku parku nelze nyní předjímat, a proto o nich není hodnověrné ani spekulovat. To se týká výše investice, podoby a umístění parku, i např. informací o ceně vstupného nebo o zahájení výstavby letos na podzim, které se nezakládají na pravdě,“ uvedl.

Dvě miliardy

Náklady původního Rainova parku se na konci 90. let odhadovaly na 1,9 miliardy korun. Část měl krýt příspěvek ze státního rozpočtu. Tak by to ale v případě nového projektu být nemělo. „Náš projekt je od začátku příprav založen na privátních zdrojích,“ uvedl Fejk. Kdo ovšem peníze dá, je tajné. Faktem však je, že Rain je majitelem investičního fondu, který se zabývá developerskou činností.
Vše ale asi nejde podle Fejkových představ. V říjnu roku 2012 totiž v tisku avizoval, že v okolí Prahy připravuje jedinečný projekt, jaký nemá v českém turistickém ruchu obdoby. „Víc řeknu až za půl roku,“ dodal tehdy. Říct však nechce ani po roce a půl.

camse ( 13. srpna 2014 10:31 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

jarypadlo ( 13. srpna 2014 07:22 )

Snad ani Jára Cimerman nebyl takový vynálezce a myslitel:udělat kariéru ze ZOO přes zastoupení v New Yorku a ombudsmana ČD a teď Lužniki v Milovicích,to jsou fakt práce všeho druhu

ejvm1712 ( 13. srpna 2014 07:12 )

Kdo mu tam bude chodit? Do roka a do dne by celá ta krachla.

maruch ( 13. srpna 2014 06:24 )

Pane Fejk jen aby to nebyl nějaký FAKE.

Zobrazit celou diskusi