Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabil ho prásk syntetické marihuany! „Sjeté“ orgány teď dostanou nemocní

Autor: dce - 
12. srpna 2014
13:46

Potáhl si z jointa a upadl do kómatu. Mladý Američan skončil po jednom prásku syntetické marihuany v nemocnici. Krátce na to mu otekl mozek a on už se nikdy neprobudil. Jeho rodina teď varuje před nebezpečím této drogy. 

V pouhých 19 letech zemřel mladý Kaliforňan Connor po potáhnutí z jointa. Ovšem nebyla to marihuana, co ho zabilo, ale tzv. syntetická cannabis – směs bylinek postříkaná chemií, která dokáže vyvolat stejné účinky jako THC obsažené právě v marihuaně. Známá je také jako Koření nebo K2. V mnoha zemích je ale nelegální. Pávě kvůli nežádoucím účinkům.

Conner totiž nebyl první, který po užití syntetické marihuany skončil v nemocnici. Nebyl ani první, kdo na následky zemřel. Lékaři připomínají, že směs bylin a koření, která syntetickou marihuanu tvoří je až 1000 krát silnější než běžná marihuana. U každé dávky se liší směs bylin i chemie použitá k jejich „vylepšení“, její účinky jsou tedy až do poslední chvíle neznámé.

Connor byl zapsaný jako dárce orgánů, s čímž jeho rodiče plně souhlasili. Jejich adoptovaný syn tak poskytl šanci na lepší život i několika dalším lidem. Krom toho se ale Connorovi rodiče rozhodli rozšířit povědomí všech o této nebezpečné droze. Na zřízených facebookových stránkách tak své příběhy začali sdílet i další lidé, jejichž blízcí tomuto nebezpečí podlehli.

sores ( 12. srpna 2014 16:29 )

Každý s IQ ví, že je droga cesta do pekel. A kdo tam jde dobrovolně ať si tam tedy jde, je to jeho volba.

japos22 ( 12. srpna 2014 15:50 )

V krabičkách s nápisem - kouření může zabíjet

.abcd.abcd. ( 12. srpna 2014 14:15 )

V Chánově by nebyla chut??????

Zobrazit celou diskusi