Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík (16) táhl autem na laně auto svého bratra: Oba mají zákaz řízení!

Šetnáctiletý mladík táhl autem na laně auto svého bratra, oba mají zákazy řízení. (Ilustrační foto)
Šetnáctiletý mladík táhl autem na laně auto svého bratra, oba mají zákazy řízení. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm, Policejní deník - 
2. srpna 2014
23:02

Koncem července narazila hlídka mšenských policistů na pěkně povedené sourozenecké duo, když zastavila šestnáctiletého řidiče Škody Felicie, který autem na laně táhl vozidlo svého bratra. Oba bratři totiž měli zákaz řízení.

Policisté se rozhodli 30. července krátce před sedmnáctou hodinou v obci Mělnické Vtelno zastavit osobní vůz Škoda Felicie, který táhl prostřednictvím lana automobil Peugeot 205. Při lustraci řidičů na ně ale čekalo hned několik nepříjemných překvapení.

Za volantem felicie seděl teprve šestnáctiletý mladík z Jablonecka, který nejenže nevlastní vzhledem ke svému věku řidičské oprávnění, ale navíc má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel, a to až do září 2014. Na jeho autě navíc byly registrační značky z úplně jiného vozidla.

Jeho jednadvacetiletý bratr, který seděl ve vlečeném vozidle, má v současnosti zákaz řízení vyslovený dokonce dvakrát. Přinejmenším do listopadu 2016 tak vůbec neměl za volantem co pohledávat.

Staršímu z bratrů hrozí za tento incident až tříleté odnětí svobody, mladistvému lze za uvedený trestný čin uložit sazbu poloviční.

eremita ( 3. srpna 2014 21:53 )

Nedokonalá legislativa, policisté nuceni dodržovat striktně platné zákony a gauneři jsou frajeři. Něco je tu blbě, když se provinilci nemusejí bát potrestání...

zadnice ( 3. srpna 2014 11:49 )

Policie je tu v mnoha případech opravdu "pro srandu" !!!! To je prostě ČR a celý tzv. systém!!!

fotrpjotr ( 3. srpna 2014 06:13 )

Mladší by měl dostat dvojnásobný trest,protože je mladý a ještě si užije svobody až moc.

zofinka1 ( 2. srpna 2014 23:49 )

V Čechách jsou lidem zákony a státní moc na srandu?

Zobrazit celou diskusi