Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Kat ze Švábova gangu se hájil: Doma jsem pod pantoflem!

Člen Švábova gangu u soudu: Petr Klement má podle žalobce dostat doživotí
Člen Švábova gangu u soudu: Petr Klement má podle žalobce dostat doživotí  (Autor: Foto Blesk - Daniel Černovský, ČTK)
Autor: rvs, ČTK - 
16. července 2014
18:25

Rodinný typ, který by ani mouše neublížil. Tak se dnes před soudem vylíčil údajný »kat« Švábova gangu Petr Klement. Za vraždy dvou podnikatelů mu hrozí doživotí.

„Žena doma velí a já poslouchám, dokonce dělám domácí práce. Manželka se na mě zlobí, říká, že až se vrátím domů, čeká mne přísný režim. Dětem řekla, že tatínek zlobil,“ prohlásil Klement při závěrečné řeči, během které se málem rozplakal.

Muž, který podle obžaloby jednoho podnikatele ubil kamenem a druhého zastřelil, je podle svých slov rodinný typ a milovník výletů. „Rád jsem chodil s manželkou a s dětmi na výlety do přírody nebo na hrady a zámky. Jsem obyčejný pracující,“ řekl.

Čekání na rozsudek

Již v pátek má přitom zaznít rozsudek nad všemi sedmi údajnými členy gangu. Advokáti Švábova gangu v dnešních závěrečných řečech zpochybnili výpověď spolupracujícího obviněného Daniela Dimitrova, který skupinu podle státního zástupce usvědčil z únosů a vražd podnikatelů.

Právníci tvrdí, že Dimitrovova výpověď obsahuje nespočet lží a navíc z ní není jasné, kdo konkrétně vraždy spáchal. Zástupci ostatních šesti obžalovaných dnes u soudu uvedli, že Dimitrov dobře ví, co dělá, protože je bývalým policistou. "Je nutné posoudit jeho motivaci ke spolupráci s policií," řekl jeden z nich. Třem obžalovaným žalobce navrhuje doživotní trest, pro Dimitrova chce alespoň 20 let vězení. Uvedl, že pokud by muž nespolupracoval, čekal by ho rovněž návrh na doživotí.

Spolupracující obviněný s kuklou na hlavě

Dimitrova dnes doprovodila k soudu speciální jednotka Vězeňské služby. Několik mužů v helmách, kuklách a každý s několika zbraněmi ho hlídalo, protože by mu údajně mohlo hrozit kvůli přiznání nebezpečí. Po celou dobu soudního jednání měl neprůstřelnou vestu a na hlavě kuklu, aby ho nemohla vidět veřejnost. V jeho těsné blízkosti stáli dva muži z jednotky, další hlídal vchod, jeden stál opodál u advokátů a další sledoval zezadu veřejnost.

Švábův gang podle obžaloby lákal pod různými záminkami vytipované bohaté lidi do ciziny, kde je pak věznil a nutil, aby si svobodu koupili miliony korun. Údajně ve dvou případech - v Itálii a Dubaji - skupina unesené podnikatele usmrtila. Lákání bohatých lidí do ciziny Šváb již dříve přiznal, vraždy ale odmítá. Podle obžaloby zavraždil dvojici podnikatelů obžalovaný Petr Klement. Usvědčila jej údajně výpověď Dimitrova. Klement naopak tvrdí, že vraždil Dimitrov.

Video Soud gangu do zpráv - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

tenzmrtodvedle ( 25. července 2014 10:36 )

blbe!

czrus ( 17. července 2014 05:20 )

Rusko posiluje své vojenské základny v zahraničí http://czech.ruvr.ru/news/2014_05_23/Rusko-posiluje-sve-vojenske-zakladny-v-zahranici -4743/

czrus ( 17. července 2014 04:49 )

Summit BRICS jako výchozí bod pro nový svět http://czech.ruvr.ru/2014_07_16/Summit-BRICS-jako-vychozi-bod-pro-novy-svet-9575/

czrus ( 16. července 2014 22:26 )

Ruští fyzici hodlají realizovat projekt Nikoly Tesly http://czech.ruvr.ru/2014_07_15/Rusti-fyzici-hodlaji-realizovat-projekt-Nikoly-Tesly-6926/

czrus ( 16. července 2014 20:42 )

Merkelová oznámila přípravu dalších sankcí proti Russii ! http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_16/Merkelova-oznamila-pripravu-dalsich-sankci-proti-RF-7331/ ALE HDIS RUSSIJA DA SANKCII EU, TAK BUDES PLAKAT , ZE EU NEMA PLIN A ROPU

Zobrazit celou diskusi