Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Doprava na D1 na Benešovsku byla přerušena kvůli montáži nosníků

Autor: ČTK, ljš - 
12. července 2014
22:43

Na dálnici D1 na Benešovsku byl dnes večer přerušen provoz kvůli montáži nosníků budoucího nadjezdu. Do rána čekají řidiče v úseku mezi Šternovem a Psáři v obou směrech tři krátkodobé úplné uzavírky. V neděli časně ráno se k nim přidají další čtyři uzavírky na Vysočině mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou.

Na Benešovsku jsou důvodem uzavírek práce na kilometru 42,7. Dělníci tam v noci chtějí namontovat tři mostní nosníky a každý z nich si vyžádá jednu uzavírku. První začala po 22:00. Doprava byla zastavena nejdříve ve směru na Brno. "Po půlhodině by měl být uzavřen i opačný směr," řekla ČTK mluvčí stavební společnosti Eurovia CS Iveta Štočková.

Osobní vozy a menší nákladní vozidla mohou uzavřený úsek objet přes Divišov a Vlašim ve směru na Brno a přes Uhlířské Janovice a Sázavu v opačném směru. Druhá uzavírka je naplánovaná od 01:00 a třetí od 06:30.

Na Vysočině si v neděli vyžádá uzavírky montáž nosníků na 107. kilometru. Doprava bude zastavena čtyřikrát vždy na čtvrt hodiny, auta budou čekat. Poprvé bude provoz přerušen ve 04:30. Další čtvrthodinové uzavírky budou začínat v 05:45, v 07:00 a v 08:30.

Už loni v létě byla dálnice opakovaně uzavřena kvůli demolici mostů, které překážely plánovanému rozšíření vozovky. Stavební práce si tehdy vynutily noční uzavírky, které se ale kvůli komplikacím v několika případech o několik hodin prodloužily. Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svojí životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů měla stát 14 miliard korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi