Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Soud s gangem zabijáků podnikatelů: Rozbili mu hlavu kamenem jako skořápku, popsal obžalovaný

Autor: et - 
18. června 2014
05:00

Jednoho podnikatele zastřelili, když čůral, druhého umlátili kamenem. Gang v čele s Michaelem Švábem, švagrem známého herce, lákal podnikatele za hranice a mámil z nich peníze. Dva z nich to nepřežili! Včera začal monstrproces. A z hrůzných výpovědí mrazilo!

Video Soud gangu do zpráv - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

„Viděl jsem na zemi dvě lopaty, pan W. tam ležel a měl fólii na obličeji. Klečel na něm Klement a měl v rukou kámen. Viděl jsem, jak se napřáhl a udeřil ho do hlavy. Znělo to, jako když udeříte do nějaké skořápky,“ popsal vraždu jednoho z podnikatelů Daniel Dimitrov, jeden ze sedmi obžalovaných. I jemu, stejně jako ostatním, hrozí doživotní trest. Tím, že se soudem spolupracuje, ale usiluje o jeho snížení. Koho si přitom gang vybral za své oběti?

2001: Kamarádství skončilo mučením

Bývalý developer (46) a Švábův přítel byl první obětí. V listopadu 2001 si sedl k šéfovi gangu v Praze do auta a dostal ránu paralyzérem. „Do krku mi vypálil doslova díru,“ popsal bývalý Švábův přítel. „Řekl, že potřebuje peníze, je odsouzený a potřebuje utéct,“ dodal. Po pěti hodinách psychického mučení Švábovi slíbil půl milionu korun a ten ho propustil. Za tento únos násilník trest nikdy nedostal!

2008: Šéf Miss ČR obětí gangu?

Ve francouzském Nice zmizel v roce 2008  šéf Miss ČR Jan Moťovský (†41). „Pochopitelně mě hned napadlo, že mohl být Honza jejich obětí,“ řekl Blesku jeho bratr Roman, když o násilném gangu uslyšel. „Jeho zmizení mělo totiž stejný průběh,“ vysvětlil. Tělo známého podnikatele se nikdy nenašlo, čtyři roky od zmizení byl proto prohlášen za mrtvého.

2011: Vykoupil se ze zajetí

Pronajatý byt ve španělské Valencii se stal svědkem mučení boháče z Česka. Pod pohrůžkou smrti nechali internetového podnikatele gangsteři v tmavé místnosti, kde se rozhodl poslat únoscům na účet 40 milionů korun. Vysoká částka mu pomohla po šesti dnech na svobodu.

2011: Pokerový mág unikl smrti

Martin Staszko (37) vyhrál v Las Vegas na pokerovém turnaji 98 milionů korun, Šváb proto v listopadu 2011 kontaktoval předsedu Asociace českého Pokeru Milana Slámu a žádal schůzku ve Francii. „Měli pro něj poslat soukromé letadlo,“ řekl Sláma. Šváb ale moc tlačil na pilu a předseda asociace s ním přestal mluvit.

2011: Opili ho a udusili v poušti

Další vražednou štací gangu byla v listopadu 2011 arabská Dubaj. Podnikatele (†48) tam uvěznili v pronajatém apartmánu, vymlátili z něho platební kartu s PIN kódem a hesla k bankovnictví. Místo propuštění se ale dočkal nebožák opití a udušení igelitem v poušti. Umírajícímu pak rozrazili hlavu kamenem.

2013: Jeho vražda je odhalila

Petra Vlacha (†72) vylákali v březnu 2013 do vily ve francouzském Nice, kde ho psychicky mučili a vydírali. Podnikatel požádal svého bankéře, aby dal požadavek na prodej majetku za deset milionů. Vnímavý úředník ale zavolal rodinu, která únoscům vyhrožovala policií. Gang zpanikařil a Vlacha zabil. Na základě tohoto případu policie násilníky odhalila a zatkla.

2013: Zachránila ho cizí smrt

Obětí gangu měl být ve Francii v březnu 2013 podnikatel (43) z Prahy. Do Nice přijel v den vraždy Petra Vlacha, což ho zachránilo, Šváb totiž schůzku s ním nestihl. Na únik ze spárů smrti ale podnikatel dnes nerad vzpomíná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ave-m ( 23. června 2014 15:53 )

To je tá naše amnestie p.Klausi, děkujeme. Ale já odcházím odsud, ..

ave-m ( 23. června 2014 15:52 )

kdo vrátí rodině pozůstalých radost do života, kdy? Za tohle je jinde trest smrti, tady je to s úsměvem , co by dělal venku, v base mu nic nechybí.

ave-m ( 23. června 2014 15:50 )

no doživotí jistě ne, to jim strach nédovolí...

ave-m ( 23. června 2014 15:49 )

Tak to je snad zlý sen, jse to určitě v ČR, Kajínek sedí za nepodložené případy, a tento vrah a ještě to hází na jiné, zabil tolik lidi? Kde to žijeme? no v ČR...To nemá směr, Za co Kajínek sedí? ptá se národ, .. tolik důkazů,ale strach nedovolí to řešit? Kdo v tom jede? No žijeme v ČR, co chceme.

turista.z ( 20. června 2014 13:36 )

Tak kolik mu dáme??? My jsme v Česku hodní, tak 12 let stačí??? a ještě ho pak pustíme na svobodu za výtečné chování, nebo na manestii

Zobrazit celou diskusi