Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otestovali jsme Mercedes GL 350, kterým Řepková srazila exekutora: Před kamerou nebylo úniku!

Autor: Adam Jaroš - 
31. května 2014
19:48

Skutečně Vlaďka Řepková (32) přehlédla vykonavatele soudního exekutora, když do něj nacouvala? Blesk vyzkoušel jaký je z vozu Mercedes GL 350 výhled.

Auto za dva miliony je sice opravdu velké, ale řidiči nic neunikne. Je téměř nemožné, aby si člověka za vozem nevšimla. Kam nevidí boční zrcátka, vidí zpětné zrcátko přes dostatečně velké zadní okno. Slepý úhel vzniká jen těsně na hraně vozu, kde překáží sloupek a hlídají ho senzory, které na něj upozorňují svítícím trojúhelníkem v zrcátku.

Parkovací kamera navíc zobrazuje takový úhel, že i když stál redaktor vzadu metr od boku vozu, stále byl v záběru. „Koukala jsem do pravého zrcátka a tam jsem ho neviděla, přepínala jsem hudbu a tím se mi vyplnul kamerový systém,“ obhajuje se zhroucená manželka Tomáše Řepky (40), jehož luxusní vůz mu kvůli milionovému dluhu na alimentech na děti z předchozího mnaželství, zabavili.

Hudba auto oslepí

U pražského prodejce luxusních vozů Simix jsme vyzkoušeli i argument modelky, že přepínala hudbu a parkovací kamera se jí vypnula. Nastartovali jsme, pustili cédéčko, ale jakmile jsme zařadili zpátečku, kamera naskočila automaticky. Jedinou možností, jak skutečně kameru na chvíli oslepit, bylo nastartovat, zařadit zpátečku, a při stání na spojce, nebo při jízdě vzad, vložit do přehrávače CD. Pak obraz z kamery zmizel a nahradil ho přehrávač hudby.

Zbrklá jízda

Také příliš zbrklému řidiči nemusí kamera nic ukázat. Pár sekund od nasednutí totiž trvá, než systém naběhne. Pokud řidič do auta naskočí a bleskurychle se rozjede, místo obrazu z kamery uvidí na prvních metrech jen logo automobilky. „Čím víc systémů v autě máte, tím víc musíte řešit, jestli se dřív dívat na senzory, do zrcátka, nebo na kameru. Když jsem viděl kopec, do jakého couvala, asi bych měl sám problém do někoho nenabourat,“ dává jednatel autosalonu Ivan Šnajdr za pravdu Tomáši Řepkovi, který prohlásil, že taková nehoda by se mohla hravě stát i jemu.

rudyptak48 ( 1. června 2014 18:36 )

Všechny naše rádoby celebrity jako Rolincová, Horvátová, Janoušek a teď i madam Řepáková.... když něco provedou a cítí se ohroženy, tak si nasadí tmavé brýle přes půl ksichtu a myslí si, že se za ně schovají. Je to chování tupého afrického pštrosa. Zodpovědnost nikomu nic neříká. Tyhle vředy naší společnosti nemají nárok na lítost.

reggina ( 1. června 2014 16:59 )

Kolik lidi pri couvani se nediva do vsech zrcatek a pri tom jeste prepina rádio? Prej Erbova tak couvala. Jestli je to pravda, to te huse by meli zabavit řidičák.....

sosacek ( 1. června 2014 16:53 )

Trest smrti, nebo vystěhovat do Indie..

marlen52 ( 1. června 2014 11:42 )

určitě když měla za zadem exekutora měla chut si pouštět hudbu.prostě ji vytočilo že ji vezmou auto.at to přizná a nekecá.zbytečně se ztrapnuje.

babatomanija ( 1. června 2014 11:36 )

Malá informace: Iveta byla spopelněna.Osobně si ji ráda poslechnu, halvně starší věci. Děkujeme za vše hezké. To špatné postihlo jen ji, a zlé lidi pobavilo....

Zobrazit celou diskusi