Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janukovyč: Nejsem mrtvý, jsem naživu! Kyjev prý ovládla banda fašistů

Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč předstoupil 11. března opět před novináře. Popřel spekulace o svém špatném zdravotním stavu
Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč předstoupil 11. března opět před novináře. Popřel spekulace o svém špatném zdravotním stavu  (Autor: EPA)
Autor: simao - 
11. března 2014
10:54

Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč opět předstoupil před novináře v ruském Rostovu. Popřel tak spekulace, že leží v nemocnici po srdeční příhodě, nebo že zemřel... Nadále se považuje za legitimní hlavu státu, dobře se však prý kvůli dění na Ukrajině necítí. A tvrdí, že Kyjev ovládla nacionalistická a fašistická banda. "Vy jste zapomněli, co je fašismus?," bouřil Janukovyč.

Janukovyč nadále pobávý v ruském exilu, ale na dnešní tiskové konferenci v Rostově pronesl: "Zanedlouho se na Ukrajinu vrátím." Slavobrány ho tam však rozhodně nečekají.

Jsem naživu!

Janukovyč svým dnešním vystoupením popřel spekulace o svých zdravotních problémech. Objevily se přitom zprávy, že je po infarktu, nebo dokonce po smrti. Janukovyč přiznal, že se skutečně dobře necítí - ale prý hlavně kvůli tomu, co se děje na Ukrajině. "Jsem naživu. Nemohu tvrdit, že se cítím dobře, protože nemohu bez nejhlubších obav sledovat to, co se děje na Ukrajině," uvedl.

Bandité a extrémisté

Současnou ukrajinskou vládu, která vzešla z krvavých demonstrací na kyjevském náměstí Nezávislosti (Majdanu), neuznává. A stále tvrdí, že ho podle ukrajinské ústavy vlastně nikdo nesesadil. Již na 25. května se přitom na Ukrajině připravují volby. "Tyto takzvané volby se budou konat pod naprostou kontrolou extremistů," tvrdí Janukovyč.

Podle něj se totiž moci chopili ozbrojenci nacionalistických skupin a fašisti. "Klika, která se antiústavním způsobem chopila moci," má pak podle Janukovyče na svědomí různá zvěrstva. "Zmocňují se orgánů moci, unáší příslušníky policie a bezpečnostních služeb. Děje se to nejen v Kyjevě, ale i v regionech, kde chodí po městech patroly neznámých osob, které mají masky," řekl Janukovyč.

Tvrdil také, že stále zůstává "nejen legitimním prezidentem, ale i vrchním velitelem ozbrojených sil". "Ještě neumřela sláva a svoboda Ukrajiny," zakončil svůj projev poněkud pateticky slovy z ukrajinské hymny. Prostor na novinářské dotazy tentokrát neposkytl.

itartas ( 12. března 2014 07:04 )

namo...

realistann ( 11. března 2014 23:23 )

ukrajinská NSDAP vládne Kyjevu Vyvraždili na sto tisíc Poláků,Židů ,Rusů,Volyňských Čechů,Slováků,Čechů,Ukrajinců včetně žen, dětí a nemluvňat http://olser.blog.idnes.cz/c/399413/Vyvrazdili-na-sto-tisic-Polaku-vcetne-zen-deti-a-nem luvnat.html USA provedly nacistický puč na ukrajině a dosadily Hitlera k moci ,stejně jako vyzbrojují alkajdu sýrie,libyie, kosova ,jedná se o teroristický režim hitlerovského typu

namoroman ( 11. března 2014 23:23 )

Nesmíš všemu věřit-chemtrails je blbina a počasí nevybočuje-není až tak extrémní!! Ber to s rezervou... fakt!! A konec jsem napsal jako otázku na které straně budeme my? Na té správné nebo špatné? zatím se to vrbí tak, že jsme na straně zlodějů , vrahů, lhářů ... ale nejsem si jist

ooo.4 ( 11. března 2014 21:31 )

_banderas ( 11. března 2014 21:22 )

namo, pěkně napsáno, jen ten závěr jsem nepochopila, mám docela obavy z politické budoucnosti, sere mě EU, sere mě USA, sere mě Nato, vše, kde se cítím svázaná, vadí mi, že si s námi mohou dělat, co chtějí. Trápí mě přelety letadel se sračkou chemttrails, divné počasí v různých koutech zeměkoule a i u nás v ČR......je nám pomoci? Ozve se někdo z mocných nebo nás nechají ničit dál?

Zobrazit celou diskusi