Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (17) si pouštěl nahlas rap, tak ho muž zastřelil: Hrozí mu 60 let!

Autor: ČTK, pom - 
16. února 2014
22:40

Soud uznal Michaela Dunna vinným z pokusu o vraždu. Sedmačtyřicetiletý muž předloni v listopadu zastřelil sedmnáctiletého chlapce - údajně proto, že si v autě nahlas pouštěl rap! Událost vyvolala velké ohlasy také kvůli rasovému podtextu. Dunn může dostat až 60 let!

Porota v americkém státě Florida v sobotu uznala vinným z pokusu o vraždu sedmačtyřicetiletého muže, který kvůli sporu o hlučnou hudbu zastřelil sedmnáctiletého mladíka. Porota se však neshodla na nejvážnějším obvinění z předem promyšlené vraždy.

Běloch Michael Dunn se v listopadu 2012 ve městě Jacksonville na Floridě dostal do sporu se čtyřmi černošskými teenagery, kteří byli v autě zaparkovaném vedle něj před obchodem a pouštěli si podle něj příliš nahlas rapovou hudbu. Po následující hádce vystřelil na jejich auto deset ran a zabil sedmnáctiletého Jordana Davise.

Soud vyvolával velkou pozornost kvůli rasovým podtónům celého případu. Dvanáctičlenná porota po týdenním procesu rokovala o vině obžalovaného již od středy. Ale ani po 30 hodinách jednání se nebyla s to shodnout, zda se dopustil předem promyšlené vraždy. Uznala ho však vinným ve třech bodech obžaloby z pokusu o nepřipravenou vraždu.

I když je verdikt nezdarem pro obžalobu, i tak může být Dunn odsouzen až k 60 letům vězení. Žalobce již uvedl, že bude usilovat o nový proces. Dunn se hájil tím, že jednal v sebeobraně, protože si myslel, že Davis má zbraň.

Ukázalo se, že v autě žádná zbraň nebyla. Dunn si nejprve stěžoval na hlasitou rapovou hudbu ze sousedního vozu. Davisovi společníci jí nejprve ztlumili, ale Davis ji opět zesílil a začal Dunnovi spílat. Obžaloba tvrdila, že Dunn nestřílel v sebeobraně, ale aby si během hádky "zachránil tvář".

djaba ( 17. února 2014 22:27 )

Velmi se mi líbí titulek - Chlapec , pouští si hudbu a zlý muž ho zastřelí .Jistě , cizí děti přeci pro trochu hlasité hudby nelze střílet.Jenže , mohlo to být i jinak - parkoval a přijede kára s notně připitou osádkou a hned měli terč zábavy .Mohla se i objevit nějaká pistolka (po incidentu s ní jeden zmizel),no a pak všichni svědčili proti němu .No a strejka chyboval ,že mladíka zabil a že zkrátka ostatní byli " ňákej jinej gang ". Opatrně napsáno ,aby zde bylo jasné ,kdo je kdo.

nm48 ( 17. února 2014 14:08 )

je to stejná pakáž jako uřvaný morgoši ani se mu nedivím , jak je vidět naše přiblblá média se to zase snaží nafouknout , nikdo neví co všechno tito ksindlové udělali!!

henryj ( 17. února 2014 09:32 )

Střílel bych taky,"rap" nic neříkající styl hudby a ještě k tomu drzý exot. Tak to je na střelbu!OMILOSTNIT.

balin ( 17. února 2014 08:51 )

ja tiež, aj keby ho púšťal modrooký blonďák

j_dc_cv ( 17. února 2014 01:36 )

 vonamula: Stalo se to na parkovišti před obchodem, kde seděli ve vedle sebe stojících autech. Čti články, nejen nadpisy. I kdyz já, když slyším rap tak bych taky nejradši střílel...

Zobrazit celou diskusi