Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Loupež po Dánsku: Mladíci s paralyzéry ukradli mobily

Autor: sch, lvi - 
12. února 2014
17:29

Nájezd dánských studentů na Prahu není sice zatím tak razantní, jako minulý rok, přesto ale mají policisté stále ruce plné práce! Ráno třeba řešili případ mladíků, kteří kradli s paralyzérem v ruce.

Nutno podotknout, že kriminální činnost páchali seveřané "jen" na svých vrstevnících. „V půl páté ráno jsme přijali oznámení o přepadení, jehož oběťmi se stali dva Dánové ve věku 19 let,“ řekl Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dva mladíky okradli jejich dánští vrstevníci o mobily. Jenže to by nebylo všechno. Jejich zbraní nebyl nůž, ani pěsti, nýbrž zákeřný paralyzér! Policisté je naštěstí i s lupem chytli do hodiny! „Jedná se o dva dánské turisty ve věku 17 a 18 let. U 17letého mladíka jsme navíc naměřili 1,3 promile,“ doplnil Hulan.

Nakoupili v Praze?

Mladíci použili nenápadnou svítilnu, která slouží i jako paralyzér. V obchodech se prodávají různé typy, podle odborníka Martina Gelnara ale mladíci museli nakoupit v Praze. „Tyhle typy nejsou v Dánsku dostupné,“ řekl.

Lepší než nůž?

Ač se to zdá poněkud absurdní, je možná dobře, že mladíci útočili paralyzérem a ne třeba nožem. „Zásah elektrickým paralyzérem nezanechává žádné závažné trvalé zdravotní následky,“ řekl Blesku doktor Evžen Hrnčíř z vinohradské nemocnice. Dodal, že ke zranění dojde spíše v důsledku pádu po znehybnění. Ovšem na druhou stranu, pokud má člověk problém se srdcem, mohl by mít problém, popřípadě i zemřít.

zabibol ( 13. února 2014 09:23 )

Jenom ať si dají. Jsou mladí. Taky jsme komunistům škodili, jak jme mohli.

horstfuxteleshop ( 13. února 2014 08:23 )

horstfuxteleshop ( 13. února 2014 08:22 )

nevím proč se čílíš, tady nic neukradli, kradou si mezi sebou a stejnak čechům nic nemužou ukrást ani nic zničit, protože čechum už tady nic nepatří, všechno prodali a to poslední darovali církvi za hubičku nečasovi

horstfuxteleshop ( 13. února 2014 08:17 )

my sme hlavně hodně šu.k.ali holky a holky rády roztahovaly nohy

libor123 ( 13. února 2014 08:04 )

Vyrazit a na 10let zakázat vstup na naše území. Chtěl bych vidět jestli by tohle dělali doma? Ať si chlastají doma a nejezdí dělat bordel k nám. Nemám nic proti když se ožerou, ale ať nedělají bordel. Nafackovat a alou domů.

Zobrazit celou diskusi