Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda na Jindřichohradecku: Nepřežili tři mladíci (20 až 24 let)

Při tragické nehodě zemřeli tři lidé.
Při tragické nehodě zemřeli tři lidé.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK, ljš, hra - 
14. ledna 2014
19:04

Mikrospánek, alkohol nebo vysoká rychlost? Na přičinu tragické nehody na Jindřichohradecku, při níž zahynuli tři mladí lidé ve věku 20 až 24 let, budou muset přijít policisté.

Při dopravní nehodě u obce Pleše na Jindřichohradecku zahynuly podle prvotních informací tři osoby. "Auto, v němž všichni cestovali, se ze zatím neznámých příčin dostalo mimo vozovku," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Nehoda se stala krátce po 18:00 na silnici číslo 23 mezi Pleší a Doňovem," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. „Proč vůz sjel ze silnice zatím není jasné. Jednou z vyšetřovacích verzí je velká rychlost,“ dodal mluvčí. Na místě dopravní nehody byla mokrá vozovka bez námrazy. Komunikace spojuje Jindřichův Hradec s nedávno otevřeným úsekem dálnice D3 mezi Veselím nad Lužnicí a Táborem.

„Záchranáři po příjezdu na místo zjistili, že ve vozidle je zaklíněno několik osob. Bohužel už byly bez známek života. Zemřeli na následky mnohačetných devastujících poranění,“ uvedla mluvčí záchranky Petra Kafková. Těla museli ze zdemolovaného vozu vyprostit hasiči. Náraz nepřežil mladý muž (24) ze Svitavska, další (22) byl z Českých Budějovic a teprve dvacetiletý z Tábora.

Je to přitom jedna z nejtragičtějších nehod za poslední dva roky na jihočeských silnicích.  červenci 2012 zahynuli v Táboře tři mladíci, kteří nepřežili se svým vozem náraz do stromu. Vraceli se tehdy z diskotéky. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi