Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevražda ve Valdicích: Standa (†40) střelil kamaráda do srdce, oběsil se v cele!

Stanislav Blahuš dostal u soudu 16 let za brutální napadení. Ve vězení pak údajně spáchal sebevraždu
Stanislav Blahuš dostal u soudu 16 let za brutální napadení. Ve vězení pak údajně spáchal sebevraždu  (Autor: Blesk – Zbyněk Schnapka)
Autor: simao - 
10. prosince 2013
10:21

Stanislav Blahuš (†40) dostal 16 let za brutální napadení svého kamaráda Petra J. (38), kterého vylákal na odpočívadlo u Karlových Varů, střelil ho z nelegálně držené pistole do srdce a odjel. Kvůli brutálnímu napadení, které jen shodou okolností neskončilo tragicky, nastoupil k výkonu trestu do Valdické věznice. Nyní v ní ale údajně spáchal sebevraždu. Měl se oběsit ve své cele!

O smrti vězně Stanislava Blahuše ve Valdické věznici informovalo Právo. "Bylo to asi tři týdny poté, co jsme potvrdili rozsudek plzeňského krajského soudu," uvedl mluvčí Vrchního soudu v Praze Jan Fořt.

K incidentu, za který byl Stanislav Blahuš odsouzen za zvlášť závažný zločin pokusu o vraždu a nedovolené ozbrojování, došlo loni v září. Blahuš kamaráda vylákal na odpočívadlo za Karlovými Vary kvůli půl milionu, který od něj převzal. A slíbil mu za ně podíl na zisku v obchodu s kradenými věcmi. Jenže peníze svému kamarádovi vracet nechtěl a rozhodl se pro radikální řešení.

Na Petra vytáhl nelegálně drženou pistoli. "Dvěma výstřely ho zasáhl do rukávů oděvu na levé horní končetině a jedním výstřelem do hrudníku. Přitom zraněného nejprve ve vozidle a poté klečícího a ležícího venku na zemi poblíž auta silou značné intenzity napadal opakovaně údery střelnou zbraní do hlavy, kopal do celého těla a mlátil pěstmi do obličeje se slovy, aby na peníze zapomněl," uvedla u plzeňského soudu soudu žalobkyně. "Byl to pro mě šok, když na mě zaútočil a nebyl jsem vůbec schopen obrany," řekl napadený Petr u soud. Přežil jen zázrakem.

Blahuš dostal 16 let, ačkoli tvrdil, že nic neudělal a Petra J. střelil některý z mužů, se kterými obchodoval. "Obhajoba žalovaného, že Petra J. napadli dva neznámí muži, zatímco on byl schován v nedalekém lese, byla zcela účelová a soud jí neuvěřil. Naopak vyšel z výpovědi napadeného, který opakovaně vypověděl, že na něho střílel právě Blahuš se slovy, že ho zabije," uvedl předseda soudního senátu Přemysl Špicar.

mustafaibrahim ( 10. prosince 2013 12:18 )

Konečně udělal poprvé v životě správnou věc

strnad86 ( 10. prosince 2013 10:33 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

Zobrazit celou diskusi