Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při rallye v Lopeníku přišel o dceru Natálku (†20): Teď se pokusil zabít!

Autor: Slávka Červená - 
2. prosince 2013
06:01

Rodinu Čaňovu z Nivnice na Uherskohradišťsku postihla loni tragédie. Přišla o dceru Natálku (†20). S dalšími třemi dívkami ji zabil závodní vůz při rallye Lopeník. Rodinné neštěstí nemá konce. Její otec Břetislav (46) se pokusil o sebevraždu.

Ze světa se rozhodl odejít v sobotu večer ve svém pokoji. Při prvním výročí neštěstí se Blesku svěřil, že se smrtí dcery se nikdy nevyrovná. „Ta událost mě totálně zlomila a zničila život. Přidala se i řada dalších osobních problémů. Na vše jsem rezignoval,“ řekl a naznačil, že v rodině nastala velká krize a má potíže i finanční.

Dříve nadšený rocker nechal muziky, přestal chodit na pivo, složil funkci hospodáře rybářů a přestal se věnovat i motorkářskému klubu, a dokonce i vlastní motorce. „Chodím jen do práce a z práce. Nic mě nežene kupředu. Probudím se a Natálku vidím před sebou,“ dodal sklesle. „Mohu jen potvrdit, že vyšetřujeme pokus muže (46) o sebevraždu. V momentě, kdy se pokusil oběsit, ho zachránila manželka, která byla nablízku. Poskytla mu první pomoc,“ sdělil mluvčí policie Aleš Mergental. Otec Natálky a tří synů je podle informací Blesku v kritickém stavu v uherskohradišťské nemocnici.

Odsuzovali ho

Břetislav Čaňo založil motorkářský klub Cavaliers a každoročně pořádal v obci mikulášskou pro děti. Loni, po smrti dívek, připravili akci znovu. „Někdo mě za to odsuzuje. Ale dcera vždy pomáhala při organizaci. Loni byla za anděla a Karolínka, která zemřela s ní, za čerta. Kdyby žily, byly by tu,“ řekl tehdy.

Co se tehdy stalo?

Při rallye 10. listopadu 2012, kdy závodní vozy projížděly Lopeníkem, vyjel vůz s posádkou Michaelem a Josefem Bartoníčkovými z trati. Auto srazilo hlouček diváků. Na místě zemřely čtyři dívky – Klárka (†7), Beatka (†18), Karolína (†18) a právě Natálka (†20). Přestože řidič udělal chybu, nelze ho za to vinit. Soud čeká pořadatele Petra P. (22), který chodil s Beatkou. Podle policie je měl mladík vykázat, na místě nesměly stát.

michalcano ( 3. prosince 2013 23:27 )

 vy co sem pisete ze se mu to melo povest a takove veci tak se modlete at me nepotkate nebo budete vsichni viset vedle sebe! vubec nic nevite jak to u nas je/byli nikdo po vas zadnou sbirku nikdo nikdy nechtel!!! jste normalni hyeny doufam ze se neco takove stane i vam a ja se vam tady budu taky smat! ano sem skodolibi ale jak se rika jak vy na nas tak my na vas... stydte se za sebe! nechapu jak to vubec muzete komentovat kdyz ho ani neznate,nevite jaky je, ani nevite jak to tu byli blesk tu pise akorat sracky!

abzk ( 2. prosince 2013 18:08 )

Do toho soukromého pozemku zasahovala bezpečnostní zóna, takže by neměly co dělat ani tam. Majitel pozemku musel s trasou závodu souhlasit a za úplatu příslušnou část pozemku jako bezpečnostní zónu pronajmout s tím, že jí bude během závodu respektovat.

abzk ( 2. prosince 2013 18:03 )

asi tak

adorator ( 2. prosince 2013 14:32 )

má ještě 3 syny, ne? to jsou mu ukradení? nebo je to jen divadýlko, jsou ve finanční tísni, tak nějakou sbírku by to chtělo,že .....

beeerrrttt ( 2. prosince 2013 13:55 )

Máte pravdu,jen dobře promyšlené divadlo...Sebevraždou se snaží jen vydírat svou rodinu, ale blesk ho opět vylíčil jako zdrceného chudáčka

Zobrazit celou diskusi