Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bankovním lupičem omylem. Přinesl mince, odnesl si o 65 tisíc víc

Netypický bankovní "lupič" z Brna: Vyrazil do Brna rozměnit igelitku mincí, dostal o 65 tisíc víc
Netypický bankovní "lupič" z Brna: Vyrazil do Brna rozměnit igelitku mincí, dostal o 65 tisíc víc  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
18. listopadu 2013
16:52

Přinesl si do banky v Brně igelitku plnou desetikorun a chtěl si je rozměnit na papírovky. Nedopatřením si však odnesl o 65 tisíc víc, než mu náleželo! S vysokým obnosem banku opustil a když pokladnice přišla na to, že došlo k omylu, rozjelo se pátrání - z neznámého muže se tak stal pachatel, který čelí stíhání za zatajení věci. Hrozí mu dva roky vězení!

Byl patrně pěkně překvapený, když mu bankovní úřednice podávala pořádně tlustý balíček bankovek. Zatím neznámý muž přišel do bankovní pobočky v Brně na Pálavském náměstí a v igelitové tašce měl 1725 desetikorun. Když je rozměnil, dostal však o téměř 65 tisíc korun více!

Netypický bankovní "lupič"

Na vině byl omyl pokladnice (34), která na přístroji, přepočítávajícím mince, navolila vyšší nominální hodnotu. Namísto desetikorun namačkala padesátikoruny. Vyplatila tak muži 83 tisíc korun a ten následně s balíčkem peněz "bez dalšího přepočítávání kvapně opustil banku," vylíčil aktualne.cz policejní mluvčí Pavel Šváb. Bankovní úřednice pak přišla na pochybení pozdě. Případ ohlásila banka policii a ta rozjela pátrání po neznámém pachateli - netypickém "bankovním lupiči".

Sám se přihlásil policii. Hrozí mu 2 roky!

Na pomoc měli policisté samozřejmě bankovní záznam. V okolí banky však podobiznu muže nikdo nepoznal. Muž byl přitom podle ČTK patrně drobným střadatelem, který si peníze doma dával stranou - a když se jich nahromadilo větší množství, rozhodl se vyrazit do banky. Nyní však čelí trestnímu stíhání za zatajení věci. Odnesl si něco jiného, než na co měl nárok. Polehčující okolností může být, že se nějaký čas od startu policejního pátrání sám policistům přihlásil - dnes, po zveřejnění případu. A vyrazil na policii podat vysvětlení.

donaukinder ( 19. listopadu 2013 11:02 )

Překlepla jsem se, to uznávám. Nemusíš mi hned nadávat do negramotů.

mortis69 ( 19. listopadu 2013 10:53 )

Ty nezklameš.Tvá inteligence v dnešní i předchozích debatách je na úrovni cigánskýho prvňáka v patnácti Kamenej obchod je ze zákona povinný příjmout hotovost 50 Ks mincí z každé nominální hodnoty a banky množství neomezené.Takže to spíš vypadá,že jsi tím pytlem dostal po hlavě ty-ko.ko.te

maxipesfik ( 19. listopadu 2013 10:33 )

Mněla mu ty drobný omlátit o hlavu hajzlovy....

mortis69 ( 19. listopadu 2013 09:31 )

Po přečtení mého přízpěvku máte všichni oznamovací povinnost.Přiznal jsem se k zatajení nálezu a vy jste ze zákona povini mě udat-to je blbost,co?

mortis69 ( 19. listopadu 2013 08:40 )

Má hmotnou zodpovědnost,tak by to měla zaplatit sama a nebuzerovat někoho,kdo za její blbost nemůže Minulej tejden jsem našel na chodníku dvacku a měl bych dostat dva roky za to,že jsem si dal pivko navíc?

Zobrazit celou diskusi