Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policie o smrti miminka, které našli v igelitce: Zabila ho matka (19)!

Autor: shp, ČTK - 
11. listopadu 2013
17:18

Nebohé miminko našli v dubnu na Havlíčkobrodsku mrtvé v igelitce poblíž rybníku Drátovec. Přitom ho mohl čekat krásný život, protože se narodilo zdravé. Bylo zavražděno, podle policie za ohavným činem stojí zrůdná matka (19)!

Z vraždy novorozence, která se stala v dubnu na Havlíčkobrodsku, policie obvinila matku dítěte. Mladá žena skončila ve vazbě. Hrozí jí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně až výjimečný trest. Novinářům to dnes řekl kriminalista Pavel Kubiš.

Dítě se narodilo zdravé

Mrtvou novorozenou holčičku v igelitové tašce našel 12. dubna kolem 18:00 kolemjdoucí. Taška s tělíčkem ležela blízko lesní cesty u rybníka Drátovec poblíž Havlíčkova Brodu. Tělo bylo uloženo do světle modré igelitové tašky s logem hračkářské firmy. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem supermarketu. Pitva prokázala, že dítě se narodilo donošené, živé a životaschopné.

Matka těhotenství tajila

Kriminalisté ženu zadrželi v pátek. Skutečnost, že je matkou odloženého dítěte, potvrdila genetická expertize. Podle Kubiše obviněná jednadvacetiletá žena, která v minulosti nebyla trestána, těhotenství tajila a k lékaři nechodila. Jako obviněná využila práva nevypovídat.

Přítel si myslel, že se dítě narodilo mrtvé

Její bývalý přítel, jehož případné otcovství policie prověřuje, kriminalistům potvrdil, že žena porodila doma. „Byl v přesvědčení, že dítě se narodilo mrtvé, pomáhal s odklizením těla,“ uvedl Kubiš. Tělo dítěte společně odnesli k rybníku.

petka1974 ( 11. listopadu 2013 20:00 )

Nechat dítě v babyboxu není trestné, na rozdíl od vraždy, takže pořád je lepší tam dítě donést i s tím, že se objevím někde na záznamu, který stejně nikdo neprohlíží ani nezveřejňuje. A že tam stojí sestřičky a kouří? No v noci tam těžko někdo bude stát, tak si prostě vyberu vhodnou chvíli nebo třeba chvíli počkám. Pořád lepší než uškrtit vlastní dítě.

kytickak ( 11. listopadu 2013 19:33 )

ANO-BABYBOX-ALE TAM POŘAD STOJEJI SESTŘIČKY A KOUŘEJI....

hofihofi ( 11. listopadu 2013 19:17 )

Je, bohuzel, protoze to vubec neni anonymni a holky z toho maji potize a tisk to dela take, udelaly se babyboxy a na skoro kazdej cumi kamera se zaznamem.

krejzinka ( 11. listopadu 2013 19:12 )

Je tak strašný problém nechat dítě v porodnici, když ho nechce??? Fakt v životě nikdy nepochopím, jak tomu bezbrannému tvorečku dokáže ublížit ten, kdo ho má nejvíc ochraňovat!!!

manolla1 ( 11. listopadu 2013 18:49 )

Nejen krkavčí matka je vypatlaná pi - píp, ale i její přítel je vypatlaný čur - píp ! I kdyby se jim nakrásně miminko narodilo mrtvé doma, tak rozhodně nepatří do igelitky a na skládku! Takovou zhovadilost můžou udělat jen bezcitní "lidé", oba bych je potrestala! Pokud holčičku zavraždili, tím hůř pro oba!

Zobrazit celou diskusi