Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Střelba v americkém obchoďáku: Útočník spáchal sebevraždu!

Autor: ČTK, shp - 
5. listopadu 2013
08:40

To se jen tak nevidí! Nad návštěvníky nákupního centra v americkém městě Paramus, ležícím asi 30 kilometrů od New Yorku, museli stát všichni svatí. Neznámý střelec tam spustil palbu, ale nikoho netrefil! Poté však spáchal sebevraždu.

Policie přikročila k evakuaci centra a pátrá po střelci, který ale mezitím asi utekl. Žádní zranění hlášeni nebyli. Podle televizní stanice WCBS-TV se střelba ozvala kolem 21:30 místního času. „Bylo slyšet více ran. Domníváme se, že to byl jeden střelec,“ prohlásila Jeanne Baratta z místní správy.

Střelec pracoval v pizzerii

Zásahové jednotky podle ní dostaly rozkaz prohledat obchod po obchodu celé středisko, které je velmi rozlehlé a má několik podlaží. Jeden ze svědků popsal v televizi podezřelého jako bělocha, asi třicátníka, oblečeného do černých džín, kožené bundy a motocyklové helmy. Policie později střelce identifikovala jako dvacetiletého Richarda Shoopa, který pracoval v místní pizzerii, podrobnosti o nálezu jeho těla ale nezveřejnila.

V tu dobu byly v centru tisíce lidí

V nákupním středisku tou dobou byly tisíce lidí, na nákupech, na večeři či v kinech. „Všichni jsou v bezpečí, nikdo nebyl zraněn,“ řekl starosta Richard LeBarbiera. Předpokládá, že střelec ze střediska uprchl, protože už o sobě nedal nijak vědět.

Zobrazit celou diskusi