Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přestřelka na Frýdecko-Místecku: Mrtví jsou dědeček s vnučkou, babička dívky byla postřelena!

Autor: tas, shp - 
4. listopadu 2013
18:47

Brutální masakr rodiny! V Raškovicích na Frýdecko-Místecku vyjížděla v pondělí v podvečer zásahová jednotka ke střelbě. Ozbrojený muž (31) tam zběsile pálil kolem sebe. Na místě zůstali dva mrtví příbuzní (†74 a †17) a jedna těžce zraněná žena (71)! Důvodem střelby mohla být nešťastná láska střelce k mladé dívce...

V obci Raškovicích v Moravskoslezském kraji došlo v pondělí před sedmnáctou hodinou ke střelbě. Na místo vyjela zásahová jednotka z Ostravy, která zneškodnila pachatele. Ten byl na útěku poté, co v jednom z domů střílel ze třech střelných zbraní. Útočník měl na sobě i neprůstřelnou vestu. Server Novinky napsal, že důvodem masakru mohla být nešťastná láska střelce. Web spekuluje i o tom, že mohl být její učitel...

Na místě jsou dva mrtví

„Podezřelý je zadržený, na místě jsou dva mrtví a jeden těžce zraněný. Místo činu ohledáváme,“ řekla Blesk.cz mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Měl by to být 31letý muž. Obětí šíleného střelce má být podle televize Nova sedmnáctiletá dívka a muž (†74). Jednalo se o vnučku s dědečkem. Těžce zraněnou je podle některých zdrojů babička dívky. Policie ale žádný příbuzenský vztah nepotvrdila. Žena utrpěla průstřel hlavy. 

„Lékaři již nemohli pomoci dvěma postiženým osobám, staršímu muži a mladé ženě. Ošetřena byla vážně zraněná žena. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče záchranáři postiženou sanitním vozidlem transportovali na heliport do Frýdku-Místku," uvedl mluvčí záchranné služby pro iDnes.cz. Žena byla transportovaná do ostravské nemocnice.

Dopadli ho na útěku

Policisté kontrolují také všechna vozidla, která se nacházejí poblíž obce. Hledají totiž případné komplice. Příjezdové cesty do obce jsou po incidentu uzavřeny. Motiv činu zůstává nadále záhadou. Pachatel, který je momentálně v rukou policie, byl dopaden na útěku.

„Žádné další informace zatím nemůžeme poskytnout. Nyní nás čeká několikahodinové ohledání místa činu," řekla Holčáková.

V noci začala policie s výslechy

Kriminalisté v noci začali s výslechy. Rovněž dál prohledávají místo činu i místo, kde muže, kterého z vraždy podezírají, zadrželi. Motiv střelby zatím zůstává neznámý. Podle mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla má střelec pouze drobné oděrky na rukou a hlavě.

maxipesfik ( 5. listopadu 2013 15:41 )

Hlavně že zrušili trest smrti.Nakonec řeknou že je ten *** nemocnej a ještě ho budou léčit.

pekna.potvora ( 5. listopadu 2013 08:42 )

to nebola vražda, to bola deratizácia

Ford Henry ( 5. listopadu 2013 08:37 )

Tak ten to zrovna nebyl. Ten se zatím drží. Na SK se to stalo víckrát. V Bratislavě střílel můž se modrými sluchátky a někde snad u Komárna městský policajt a nevylučené pak postřílel snad v Žilině bývalý jednatel nového a spolumajitele.

atakdale ( 5. listopadu 2013 08:31 )

nebo prakem?

atakdale ( 5. listopadu 2013 08:30 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání