Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masakr v Americe: Muž zastřelil přítelkyni, její rodiče a dvě děti, pak i sebe

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
31. října 2013
07:31

„Nikdy jsem nic podobného neviděl,“ popisuje masakr v Jižní Karolíně tamní šerif, který přijel na místo. V domě bylo v několika pokojích dohromady šest mrtvých těl. Američan tam po hádce o svěření dítěte do péče zastřelil svoji přítelkyni, její rodiče a dvě děti, pak pistoli obrátil proti sobě.

Střelec, kterým byl sedmadvacetiletý Bryan Eugene Sweatt, nejspíš na své oběti čekal u nich doma, uvedl šerif Tony Davis. Všichni zemřeli v důsledku střelných poranění do hlavy nebo do horní části těla. "Nikdy jsem nic podobného neviděl. Vzpomínky na tu hrůznou scénu se vás už nikdy nepustí," dodal Davis.

Policie přijela do domu na severozápadě Jižní Karolíny na základě telefonátu muže, který říkal, že je ozbrojený a že si ublíží. Vyjednavačům se nedařilo s nikým uvnitř budovy spojit. Když do domu muži zákona asi po hodině vnikli, nalezli v různých místnostech šest mrtvých těl. Mezi mrtvými byla Sweattova přítelkyně Chandra Fieldsová, její rodiče Richard a Melissa Fieldsovi a jejich dva vnuci, jedenáctiletý Tariq a devítiletý William. Dalším čtyřem dětem se podařilo z domu uniknout.

Podle šerifa Davise řešil pár spory ohledně toho, komu má být svěřeno do péče jejich dítě. Policisté do domu museli přijet již v minulosti kvůli domácím hádkám. Útočník měl záznam v trestním rejstříku, nikdy však nebyl zadržen kvůli násilnému trestnému činu.

c3rb3r0s ( 31. října 2013 09:36 )

Dle nových informací, pravděpodobně do péče matky.

Zobrazit celou diskusi