Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný vzkaz matek unesených Češek: Hanča a Tonča pomohly každému!

Autor: shp - 
31. října 2013
05:03

Každý den se modlí, aby svoje milované dcery Hanču a Tonču ještě spatřily. Doufají, že únosci Češky propustí. Proto jim zaslaly videovzkaz, na kterém jim děkují, že je mohly vidět alespoň na záznamu. Maminky Hanči a Tonči pak únoscům vzkazují: „Antonie a Hana jsou mladé a hodné dívky, které vždy pomohly každému v nouzi!“

Maminky doufají, že únosci video uvidí prostřednictvím médií a uvědomí si, co jsou dívky skutečně zač. „Odjely do vaší země s maximálním respektem k vaší kultuře a tradicím. Věříme, že se o ně dobře staráte, a jsme za to vděčny,“ říkají ženy na videu.

Můj stav se zhoršuje

Světlo světa včera spatřilo video, na kterém Hanča s Tončou prosí českou vládu, aby vyvíjela tlak na pákistánské úřady, aby splnily všechny požadavky únosců. „Můj zdravotní stav je velmi nestabilní hlavně kvůli jídlu a pití a zhoršuje se,“ říká zoufalá Hanča na videu.

Tonča pracuje na Lince bezpečí

Antonie Chrástecká (25) z Kladna vystudovala psychologii a speciální pedagogiku na Karlově - univerzitě v Praze. Nyní studuje sociální pedagogiku a adiktologii. Je velmi prosociálně orientovaná, empatická. Orientuje se na práci v pomáhajících profesích pracuje na Lince bezpečí, kde pomáhá dětem v nesnázích. Jako dobrovolnice pracovala v Kladenském dobrovolnickém centru, kde e za svou práci získala dokonce ocenění Křesadlo. V poslední době se chtěla zaměřit na práci s uživateli návykových látek.

Video Matky unesených Češek Hanky a Tonči zaslaly teroristům tento vzkaz - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

Hanča chtěla být vězeňskou psycholožkou

Hanka Humpálová (24) z Písku vystudovala psychologii a speciální pedagogiku na Karlově univerzitě v Praze. Nyní pracovala v kavárně Vesmírna jako asistentka pracovně-tréninkového programu pro lidi s mentálním postižením. Již dříve pracovala v tréninkové kavárně Café Na půl cesty. Stejně jako Tonička je velmi silně orientovaná na práci v pomáhajících profesích, chtěla by se stát vězeňskou psycholožkou.