Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý hrdina: Adam (11) zachránil mamince život

Autor: hra, geok - 
4. listopadu 2013
05:37

Je mu teprve 11 let, je hloubavý, rád si čte a hlavně – je hrdina. Školák Adam Holeček Litvínovic na Českobudějovicku duchapřítomností zachránil život své mamince Evě.

Byl to pro něj šok, když přišel ze školy domů a našel v kočárku plačící sestřičku a maminku nehybnou na zemi v kuchyni. „Lekl jsem se, ale ve škole jsme se učili o čísle 155. Volal jsem tam. Ta paní si nejdřív myslela, že je to legrace, pak mi říkala, co mám dělat. Ale bylo to těžké,“ popisoval drobný Adam, jak se snažil obrátit bezvládné tělo své mámy. I když měl veliký strach, doběhl ještě pro sousedku, aby se postarala o malou sestřičku.

„Vůbec nevím, jak dlouho jsem tam ležela. Možná i několik hodin. Najednou mě přestaly poslouchat ruce i nohy. Byl to celkový kolaps,“ řekla Eva Holečková. Záchranáři přijeli během chvilky. Podle nich se Adam zachoval jako profesionál, upozornili proto na jeho jednání krajský úřad. Za svůj čin dostal od jihočeského hejtmana ocenění – Zlatou šupinu. 

pgga ( 5. listopadu 2013 03:01 )

Hm..zet Pakistanec asi naucil..bravo...

pgga ( 5. listopadu 2013 03:00 )

Jak si ctu tvoje "hnusy"..a to rikas ze jsi zena?.. ..Totalni HNUS..

klauskradepera ( 4. listopadu 2013 10:29 )

Ze Zimoly je mi špatně, ten nedělá celý život nic jiného než sbírá body u voličů, aby ho volili na vysoké politické posty, nikomu nic prospěšného neudělal a nikdy pořádně nepracoval. Navíc je omezený a hloupý. Jenom jezdit po rautech a vymýšlet podvody, kde se dá. Toto je politik na na kopanec do pr.dele. K ničemu!!!

atakdale ( 4. listopadu 2013 10:21 )

tak se z toho hlavně neposer, mrdoune

Zobrazit celou diskusi