Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kolona luxusních BMW se prohnala Šumavou: Za projížďku v zakázaném pásmu pokuta jen 100Kč!

Za nehoráznou drzost pokládají ochránci přírody chování majitelů luxusních BMV
Za nehoráznou drzost pokládají ochránci přírody chování majitelů luxusních BMV  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
5. října 2013
15:51

V těsné blízkosti Černého jezera se prohnala kolona 23 luxusních BMW. Jízda po národní přírodní rezervaci, kam žádná vozidla nesmí, rozezlila Správu NP Šumava. Zatímco policie přestupek smázla stokorunovou pokutou, ochránci přírody chystají správní řízení.

Na bezstarostnou jízdu luxusních vozů v místech, kde kvůli ochraně přírody platí přísný zákaz vjezdu, upozornil Václav V. z Plzně, který byl na Šumavě na výletě. „Nevěřil jsem svým očím. Okamžitě jsem volal policii. Ta kolona mě hrozně pobouřila,“ řekl šokovaný turista, který o zážitku informoval i vedení Správy NP Šumava. „Někdy se potýkáme s černými vjezdy motorek, ale kolona kabrioletů mi vyrazila dech. Vjezdu od Špičáckého sedla brání závora. Někdo ji úmyslně otevřel, vyrazil nebo zapomněl zamknout,“ řekl ředitel Správy NP Šumava Jiří Mánek. Jak Blesk zjistil, výlet na Šumavu si udělali členové BMW Z3 Clubu, který sdružuje majitele těchto luxusních aut z celé ČR. „O soukromých akcích se bavit nebudu. A jestli se tím zabývá policie nebo ochránci přírody je mi úplně jedno,“ reagoval jeden z členů podnikatel Vladimír Lederer z Ústí nad Labem.

Policie rozdala pokutu - pouhých 100 Kč!

Policejní hlídka vyjela na místo po zavolání svědka na linku 158. Zkontrolovala 23 vozidel. Každý z řidičů dostal pokutu 100 Kč za nerespektování dopravního značení Zákaz vjezdu vozidel v obou směrech. „Za tento přestupek se dává pokuta až do výše 2 tisíce korun. Zde nedošlo k žádné škodě a je na policistovi, jakou výši na místě zvolí,“ uvedla policejní mluvčí Plzeňského kraje Hana Kroftová.

Řidiče čeká správní řízení

Podle mluvčího Správny NP a CHKO Šumava Pavla Pechouška čeká majitele vozidel správní řízení za porušení zákona o ochraně přírody. Jednotlivým řidičům hrozí za nezákonný vjezd pokuta ve výši až 50 tisíc korun. Pokud  by  se jednalo o organizovanou akci pořádanou právnickou osobou, lze uložit pokutu až do výše 2 miliónů korun. Správa parku zatím vše prověřuje.

satanklaus ( 5. října 2013 20:07 )

Jaký BMV????? Kterej K0K0T ten článek a popisky zprznil???? A koukám ž K0K0T dzelo to na diskuzi statečně opsal

c0ach ( 5. října 2013 18:30 )

BMV jo? Nám tu vznikla nová automobilka

dzelo ( 5. října 2013 17:59 )

To je velice výchovné pro takové rozeprance v BMV ti se jistě smíchem mohli potrhat. Toto není stát je to obyčejný Kocourkov i když bych tím našim státem Kocourkov mohl urazit.Kdyby tam jel obyčejný fachman ve škodovce tak určitě dostal nejméně dva tisíce a čtyři body dolů.Opravdu spravedlivý stát!!

demiro ( 5. října 2013 16:37 )

Hnusná země, kde vládnou jen peníze a sebestřední a arogantní politici!

Zobrazit celou diskusi