Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v zoo: Tygr prokousl pečovateli Martinovi hrdlo! Před zraky návštěníků!

Tygr Rasputin nemilosrdně zabil v německé zoo pečovatele Martina, který se vydal uklidit jeho výběh
Tygr Rasputin nemilosrdně zabil v německé zoo pečovatele Martina, který se vydal uklidit jeho výběh  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
20. září 2013
13:35

V zoologické zahradě v německém Münsteru došlo k obrovské tragédii, Tygr Rasputin zde prokousl hrdlo zaměstnanci Martinovi H. (†56), který uklízel v jeho výběhu. "Neměl šanci, okamžitě zemřel," popsal Bildu děsivou scénu, která se odehrála před zraky návštěvníků, šéf záchranářů Dieter Knaack.

Smrtící drama v německé zoo se odehrálo během otevírací doby. Zaměstnanec Martin H. vyrazil uklidit výběh tygra Rasputina, který v zoo žije spolu se svou "partnerkou", tygřicí Nely, dovezenou do Německa ze zoo ve Dvoře Králové. Martin však patrně udělal osudovou chybu - nejspíš přehlédl, že zvíře není pořádně zavřeno v zamřížovaném kotci. "Je to velké neštěstí. Byl to dlouholetý a zkušený zaměstnanec," nacházel jen těžko slova ředitel zoo Jörg Adler. 

Návštěvníci propadli při děsivé podívané panice, nikdo nevěděl, co pořádně dělat. Jenže podle ředitele zoo již Martinovi stejně bohužel nebylo pomoci. "Taková setkání s tygrem nejde přežít," dodal ředitel. Tygr však podle něj nebyl na vině, jen instinktivně bránil své teritorium a rozhodně tak nebude utracen. Martina ale predátor zabil bleskurychle. Prokousl mu krk, přivolaní doktoři již mohli na místě tragédie konstatovat jen smrt. Její příčina je zjevná, státní zástupce proto tělo neposlal ani na pitvu.

Kde se přesně stala chyba, to nyní prošetřuje německá policie. Nejpravděpodobnější je však opomenutí ze strany technika. Brutální scéna však opět rozvášnila debaty kolem zajišťování péče o zvířata v zoo. Připomněla totiž i další zbytečnou smrt, ke které došlo v Kolíně nad Rýnem v roce 2012, kdy tygr zabil svou ošetřovatelku (†43), dal se na útěk a musel být zastřelen.

analog ( 22. září 2013 00:13 )

nebojte se lidicky,tygra neutrati. Bydlim asi 50 km od Münsteru.Probrali to a tygr za nic nemuze.On branil sve teritorium.

vlamore ( 20. září 2013 23:07 )

vlamore ( 20. září 2013 23:03 )

Závidíííím!!!

vlamore ( 20. září 2013 23:00 )

jerry ( 20. září 2013 21:10 )

Zobrazit celou diskusi