Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

6 dní dovolené navíc za práci s počítačem: Řecko zrušilo absurdní benefit pro úředníky!

Řecko je v krizi, přesto měli zaměstnanci 6 dní dovolené navíc za práci s počítečem!
Řecko je v krizi, přesto měli zaměstnanci 6 dní dovolené navíc za práci s počítečem!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, evak, lm - 
15. září 2013
20:48

Přestože je Řecko ve finanční krizi už od roku 2009, až teprve teď zrušilo bizarních šest dnů mimořádné dovolené pro státní zaměstnance, kteří pracovali s počítačem déle než pět hodin denně.

Šest dní dovolené navíc měli ti zaměstnanci, kteří museli u počítačů trávit denně více než pět hodin. Zrušení této výhody se rovná pracovní síle 5000 zaměstnanců, řekl Mitsotakis. Jde podle něj o "malý, leč symbolický krok" směrem k modernizaci státní správy.

Řecko v důsledku těžkých hospodářských obtíží už zrušilo mnoho dalších výhod, například příplatky za pracovní docházku či převod penze zemřelých otců na neprovdané dcery. V červenci parlament schválil plán reforem veřejného sektoru, který předpokládá, že do konce tohoto roku bude 25.000 zaměstnanců buď přesunuto na jiná pracovní místa, nebo propuštěno.

Řecko dostalo od států eurozóny a Mezinárodního měnového fondu dva balíky pomoci ve výši 240 miliard eur (přes šest bilionů Kč) s podmínkou, že provede hluboké reformy. Spekuluje se ale, že země by mohla potřebovat další podporu. Řecký ministr financí Jannis Sturnaras hovořil nedávno o dodatečných deseti miliardách eur.

abyss ( 16. září 2013 17:05 )

Téměř z každé práce máš po pár letech něco v řiti. To by tu dovolenou navíc museli dostávat všichni aby to bylo spravedlivé Řekové se do EU hnali jak splašení a kvůli euru dělali všechno možný aby ho měli, tak mají co chtěli Hlavně ať se to svinské euro nedostane k nám.

itartas ( 16. září 2013 12:18 )

Co ty víš o tom, co si ti lidé zaslouží a co ne a koho a jakým právem ty soudíš?

itartas ( 16. září 2013 12:15 )

Proč absurdní benefit lidi? Když se nad tím zamyslíš, tolik lidí maká s počítačem a má díky němu za pár let zrak v řiti, tak rozhodně nejde o maličkost. Naopak jak je vidno řecký zaměstnavatel to pochopil na rozdíl od toho českého. A Řecko je finanční krizi kvůli zas-ranému euru. To že nedopustili, aby Řecko padlo ví proč, protože jinak by se jim ten projekt zhroutil jak domeček z karet. Řeků osobně lituji, nešťastný národ, který je uvězněn v eurokazajce!

abyss ( 15. září 2013 23:45 )

Je to dobré varování pro ty co chtějí volit strany slibující výhody. Nutno volit strany u kterých je šance že skutečně posílí ekonomiku a nebudou populisticky rozdávat.

308win ( 15. září 2013 22:27 )

Nechat je padnout na pusinku nic jiného si nezaslouží a snima može jít i celá EU.

Zobrazit celou diskusi