Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Egyptská policie udělala na místě činu spoustu chyb, tvrdí český policejní rada

Autor: vet - 
24. srpna 2013
05:00

Vyšetřovatelé, kteří by měli objasnit záhadnou smrt Moniky (†36) a její dcery Klárky (†8), přešlapují na místě a tápou. Manžela a otce otrávených Petra K. (35) ani po měsíci neobvinili. Jak to vypadá, chyby v egyptském vyšetřování povedou k tomu, že pokud se nikdo nepřizná, vraha se najít nepodaří.

Žádné informace, zadržování Petra K. coby svědka, ale i hlavního podezřelého, avšak žádné obvinění. Stále je ve hře nejen vražda, ale i možnost, že čin spáchala matka, či ženy zemřely kvůli nešťastné náhodě. Jak je to možné?

„Nejspíš nemají nic. Egypťané patrně vycházeli jen ze zjištění pitvy, že jde o otravu, a na místě činu nezajistili žádné pořádné stopy,“ domnívá se emeritní policejní rada Miloslav Dočekal.

Jediné, o čem se mluví, je, že ženy zemřely na účinek prudkého jedu nebo louhu a že měly rozleptané žaludky. „Nikde ale ani zmínka o tom, že by nějaký jed v tom pokoji našli,“ podivuje se detektiv. Podle něj tak hrozí, že kvůli pochybením egyptské policie se může stát, že vrah nebude vypátrán. Vrah tedy podle slov českého policejního rady může být odhalen jen v případě, že se v něm hne svědomí a sám se přizná...

Více informací k vyšetřování otravy dvou Češek na dovolené v Egyptě čtěte v sobotním deníku Blesk! Více informací k vyšetřování otravy dvou Češek na dovolené v Egyptě čtěte v sobotním deníku Blesk! | Archiv Blesku

belaa ( 31. srpna 2013 12:26 )

nas stat je k nicemu poldove se budou vymlouvatkamzite je melo privizt sem do cech a tady udelat pitvu..no nic chces nekoho zabit jed do egypta

belaa ( 31. srpna 2013 12:14 )

on je vrah.chudak to dite.ze mu ji neni lito vubec nebreci.lze jen se boji o svuj zivot .nasi poldove se spolehali na egypt.tam na to kaslou.

belaa ( 31. srpna 2013 12:10 )

nokdo jiny nez on to neudelal.nase policie selhala jako vzdy proc tam hned nekdo nejel.ted uz se nic nezjisti ta konzulka tam mela jet se podivat a vyfotit to tam .nikdo proto nic neudelal ted uz je pozde.on se neprizna.

xcarodejka ( 25. srpna 2013 13:59 )

Proč by trpěl 100x více než ony, ale nyní určitě trpí. nevím,zda je vinný a neví to nikdo. jen chybí ty smlouvy a ti co to zanedbali ovšem netrpí. Jed by musel být nalozen v místnsoti, stejně jako vpichy od injekcí toho louhu. Nic o tom neřekli.

sabartnok ( 25. srpna 2013 13:40 )

no, to doufám, protože ta diskuse tady je opravdu šílená, je to až morbidní.

Zobrazit celou diskusi