Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebevrah skočil do Vltavy: Policisté ho zachránili na šlapadle!

Policisté zachránili na šlapadle sebevraha, který skočil z Mostu Legií
Policisté zachránili na šlapadle sebevraha, který skočil z Mostu Legií  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao - 
10. července 2013
20:11

VIDEO: Dvojice policistů si vyrazila na šlapadlo! A v pracovní době! Nešlo však o to, že by využili teplého počasí k romantické projížďce po Vltavě, zachraňovali lidský život. Do řeky totiž skočil z pražského mostu Legií sebevrah.

Neobvyklá podívaná se v úterý odpoledne naskytla kolemjdoucím u Mostu Legií v Praze nedaleko Národního divadla. Při záchranné akci se to v místech, kde se to na Vltavě šlapadly a různými lodičkami v teplém počasí jen hemží, vydala na řeku i dvojice policistů. Na bílo-žlutém šlapadle vyjeli zachránit sebevraha, který skočil z mostu Legií. 

Vyhrožoval a skočil

Krátce po půl druhé odpoledne přijali operátoři linky 158 oznámení o muži, který stojí na mostě Legií a chystá se skočit. Údajně kvůli partnerským neshodám. Na místo se proto ihned rozjeli policisté i záchranka.

"Po příjezdu se záchranáři pokusili s mužem komunikovat, což odmítl a sdělil, že jestli se k němu někdo přiblíží, je rozhodnutý skoncovat se svým životem a skočí," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

"Jelikož byla situace vážná, muž byl značně rozrušený a pod vlivem alkoholu, byla na místo vyslána i hlídka poříčních policistů na motorovém člunu, aby jistila situaci přímo z hladiny řeky pod mostem," pokračuje Daněk.

"Mezi tím však dva policisté prvního policejního obvodu duchapřítomně vyhodnotili vážnost celé situace a napadlo je, že si v nedaleké půjčovně půjčí šlapadlo, když by muž své výhrůžky opravdu naplnil dřív, než kolegové z poříčního oddělení dorazí na místo," ocenil snahu kolegů mluvčí.

Video  Policisté na šlapadle zachraňují život sebevraha  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nechte mě zemřít, křičel na policisty

Když sebevrah skočil, sledovali policisté již celé drama ze šlapadla a vydali se na místo, kde skončil ve Vltavě. Opilý muž zmizel pod hladinou, podle svědků mu plavání vůbec nešlo.

Policistům se však podařilo dojet na místo a vytáhnout ho na šlapadlo. "V první okamžik vytažení na šlapadlo bránil a křičel, ať ho nechají zemřít, na což policisté nedbali a i přes jeho odpor ho vytáhli do bezpečí," uvedl Daněk.

Situaci prý komplikoval silný proud řeky, jeden z policistů však požádal o pomoc turistu z jiného šlapadla, zatímco druhý dával muži první pomoc. Poté se jim podařilo vrátit ke břehu a na oba policisty nyní čeká kázeňská odměna.

znalec ( 11. července 2013 08:00 )

v TV zprávách reportáž vyzněla spíše jako scéna z filmu o strážníkovi ze St.Tropez ....

hu11 ( 11. července 2013 06:31 )

Měly ho tam pod tou vodou trochu déle podržet - hajzla !!!!!!

mortis69 ( 11. července 2013 01:46 )

Pan majitel byl tak unešen zájmem policistů o jeho služby,že jim to šlapadlo přímo vnutil a to zdarma

mortis69 ( 11. července 2013 01:37 )

Cihlu na krk-a běž,debile Doufám,že Ti daj ten výjezd zaplatit a pak si to teprve hodíš

ornel ( 10. července 2013 21:04 )

no hlavně aby nezůstali za to šlapadlo dlužni!

Zobrazit celou diskusi