Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letadlo v plamenech: V San Francisku při přistání havaroval boeing

Autor: šim - 
6. července 2013
21:18

VIDEO: Jen okamžik chyběl do bezpečného přistání na letišti v San Francisku. V tom začalo letadlo hořet! Jeho konec vzplál a ze stroje se valil hustý černý dým. Pasažéři v panice vyskakovali nouzovými východy.

Podle svědků se těsně před dosažením runwaye vzňal ocas letadla. Na sociální sítě se okamžitě objevily první fotky a videa.

Na záběrech je vidět, jak lidé vyskakují z letadla bočními nouzovými východy. Informace o zraněných zatím nebyly potvrzeny. Boeing typu 777 může na palubě nést až 300 pasažérů.

Podle zpravodajství britské televize Sky a serveru listu Los Angeles Times se lidem na palubě zřejmě podařilo opustit letadlo, o čem svědčí fotografie umístěná na Twitteru, kterou pořídil jeden z cestujících bezprostředně po odchodu z paluby. Řada osob ale potřebovala vyhledat lékařské ošetření kvůli popáleninám.

Podle mluvčí Federálního úřadu pro letectví (FAA) Laury Brownové havaroval letoun na lince z jihokorejského Soulu během přistání na sanfranciském letišti. Mluvčí uvedla, že není zcela jasné, jak k havárii došlo, letoun se však podle ní patrně nejprve dotkl země a pak se teprve dostal do problémů.

pgga ( 7. července 2013 07:20 )

Letadlo vlastni Asiana Arlines...

zlymikes ( 7. července 2013 06:29 )

A pak že to padá jen v Rusku nebo v Číně

Zobrazit celou diskusi