Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Papež Jan Pavel II. konal zázraky: Bude prohlášen za svatého!

Autor: shp - 
5. července 2013
14:01

Jan Pavel II. konal podle církve zázraky! Bude tak prohlášen za svatého. Stejně tak i papež Jan XXIII., který zmodernizoval církev. Dnes o tom rozhodla současná hlava církve, papež František.

Papež František dnes rozhodl o příští kanonizaci svých předchůdců Jana Pavla II. a Jana XXIII. Znamená to, že budou prohlášeni za svaté během ceremonie, jejíž datum ještě není určeno. Mělo by se tak ale stát ještě letos. Spekuluje se o 8. prosinci. Oba zesnulí papežové jsou považováni za nejoblíbenější a nejvlivnější hlavy katolické církve v novodobých dějinách.

Za jana Pavla II. se hroutily komunistické režimy

Charismatický Jan Pavel II., vlastním jménem Karol Wojtyla, stál v čele církve od roku 1978 do své smrti v roce 2005. zemřel v roce 2005. Za pontifikátu polského rodáka se zhroutily komunistické režimy ve východní a střední Evropě.

Jan XXIII. modernizoval církev

Jan XXIII., který byl papežem od roku 1958 do své smrti v roce 1963, svolal historický druhý vatikánský koncil, který vybavil církev pro moderní dobu. Agentura ANSA podotkla, že nedávno byl uznán druhý zázrak potřebný pro kanonizaci Jana Pavla II. V případě Jana XXIII. nařídil František kanonizaci i bez zázraku.

byvalyvoliccssd4 ( 6. dubna 2016 19:20 )

Ale za ČSSD A KSČ(m)

gogo ( 6. července 2013 12:34 )

Je tu ale jeden problém. Lidé potřebují v něco věřit. Tak jsou celou svoji existenci nastaveni. Bohužel. Člověk je jediný tvor, který ví předem, že zemře. A pokud zjistí, že smrtí končí jeho život, jeho existence, tak to bohužel často neustojí a chová se většinou tak, jak se dnes chová. Zmateně, poživačně, egoisticky, zle, závistivě, hloupě.. Takže věřit pomáhá.. I když ..

gogo ( 6. července 2013 12:28 )

Do nebe půjdou jistě i všichni politici, kteří se podíleli na "navrácení" miliard církvi katolické. Nedovedu si ale přestavit kdo je v pekle. Bohatí darebáci jistě ne, protože ti si koupí ve Vatikánu odpustky a mají pro sebe nebe jisté jako ve středověku. A chudí darebáci ? Kvůli nim snad ani nestojí za to topit pod kotly.

itartas ( 6. července 2013 11:27 )

...když si představím, že ustašovské Chorvatsko likvidovalo Srby jenom proto, že je chtěli udělat katolíky a Vatikán přihlížel jak to tam vraždí hlava nehlava, tak se mi ze všech těch vatikánských svatých zvedá kufr!!!

ivuska1 ( 6. července 2013 10:48 )

Zobrazit celou diskusi