Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Česká supermáma brzy porodí paterčata: Tohle je smímek z ultrazvuku!

Autor: Richard Veselý, mokk - 
28. května 2013
05:01

Česká supermáma Alexandra Kiňová už brzy porodí historicky první paterčata, která byla počata přirozenou cestou. A zatímco je to pro Českou republiku naprostá senzace, jejich bráška Antonio předpověděl početnou rodinu už dávno.

Porod už v neděli Alexandra by měla podle lékařů rodit už za pár dní. „Mám termín na neděli 2. června. Strach nemám, já to beru v pohodě. Lidé kolem jsou z toho možná více nervózní, než já,“ řekla v úterý Blesku usměvavá maminka.

Děti teď váží kolem 1,2 kila, všechny jsou přibližně stejně veliká. Na svět půjdou císařským řezem, aby se předešlo možným komplikacím. Po porodu je čeká pobyt v inkubátoru.

Bráška je předpověděl

Alexandra popsala, že starší bráška paterčátek Antonio své sourozence předpověděl dříve než lékaři. „Když měl ve školce nakreslit svou rodinu, nakreslil maminku, tatínka, sebe a pět hlaviček. Nakonec se mu to splnilo,“ popsala Alexandra. „Antonio se mě teď pokaždé po telefonu ptá, jestli už jsou miminka na světě. Když mu řeknu, že ještě ne, je naštvaný,“ dodala s úsměvem.

Paterčata Paterčata | Martin Hurda