Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Supermáma čeká paterčata: Jak se budou jmenovat?

Autor: Richard Veselý, mokk - 
27. května 2013
06:23

První paterčata v Česku! Na takový rekord přírůstek čeká nastávající maminka Alexandra Kiňová (23) z Milovic u Nymburka. Na děti, které má porodit už tento týden, se spolu s přítelem Antonínem moc těší. Ale také řeší velký problém: Jak je uživí?

Původně chtěli jen sestřičku pro pětiletého syna Antonia. Lékaři jim na začátku řekli, že čekají dvojčata, později čtyřčata. Že bude dětí pět se dozvěděli až na konci března. „Začala jsem strašně plakat, hned jsem myslela na to, jak tolik dětí uživíme, jaké budou mít zázemí. Přítel mě utěšoval, ale pak se rozbrečel taky,“ popsala Blesku Alexandra.

Žijí v garsonce

Uživit dalších pět hladových krků nebude pro Alexandru a Antonína lehké. V Milovicích žijí v pronajaté garsonce, Antonín si jako prodavač vydělá kolem10 tisíc. Budoucnost je podle Alexandry nejistá: „Město by nám snad mělo dát byt 3+1, ale vůbec nevím, jak zaplatíme nájem. Opravdu budeme lidem vděční za jakoukoliv pomoc.“

Video Supermáma promluvila o blížícím se porodu - Video - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Už mají jména

Jisté je, že se narodí dva kluci – jednovaječná dvojčata a jedna holčička. Pohlaví zbylých dvou zatím jisté není. „Budou se jmenovat Daniel, Michael a Terezka. Pokud zbylí dva budou kluci, bude to Alex a Martin. Holčičky by byly Eliška a Kateřina,“ řekla Alexandra. „Jasně rozeznávám, které z dětí se právě pohne a přesně vím, kde jim tlučou srdíčka. Jen nechápu, jak se tam všichni vejdou,“ dodala sympatická maminka.