Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Srazil policistu a ujel: Nebezpečný šílenec stále na útěku! Viděli jste ho?

Fotografie
Rotbauer chtěl Šimoviče, který jel v ukradeném fiatu, zastavit společně s policistou.  (Autor: internal)
Autor: psch - 
27. května 2013
11:57

Šílenec s mačetou, Luděk Šimovič, je už týden na útěku. Po patnáctikilometrové honičce srazil policistu na motorce a ujel. Od té doby po něm pátrají policisté po celé republice. Zatím bez jakéhokoliv úspěchu. Viděli jste ho někde?

Pátrání je po Šimovičovi vyhlášeno už 12 dní kvůli různým krádežím a jiným přestupkům či trestným činům. Velkou pozornost policistů si ale zasloužil až minulý týden.

"Policisté muže zastavili při běžné dopravní kontrole," uvedla mluvčí. Snažil se ale ujet, najížděl na policisty a pronásledujícího policistu na motocyklu autem vytlačil do příkopu. "Strážník mu vystřelil na pneumatiku," dodala mluvčí. Přesto se policistům v úterý muže zadržet nepodařilo. Do pátrací akce zapojila i vrtulník.

Málem srazil dva kluky

Šimoviče, který jel v ukradeném fiatu, chtěl zadržet i třebenický strážník Tomáš Rotbauer společně s dalším policistou. Muž ale před hlídkou ujížděl, naháněli ho dobrých 15 kilometrů. „Dvakrát mě málem vytlačil ze silnice. Kolega kvůli němu spadl z motorky. Když jsem viděl, jak v obci málem smetl dva kluky, začal jsem po něm pálit. Mířil jsem na pneumatiky,“ popsal Rotbauer.

Hledaný jednačtyřicetiletý Luděk Šimovič, který má trvalé bydliště v Teplicích, má podle policie pořezanou ruku, proto jí má obvázanou. Měří asi 180 centimetrů, má vyzáblou postavu a propadlý obličej. Často nosí čepici s kšiltem.

"Na hledanou osobu je vydán předběžný souhlas se zadržením Okresním soudem v Litoměřicích pro majetkovou trestnou činnost," uvedla policie. Šimovič je v pátrání už podruhé, v roce 2009 podle Teplického deníku nenastoupil do vězení.

Rotbauer chtěl Šimoviče, který jel v ukradeném fiatu, zastavit společně s policistou. Rotbauer chtěl Šimoviče, který jel v ukradeném fiatu, zastavit společně s policistou. | Blesk - Jana Ulrichová

Zobrazit celou diskusi