Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Česká supermáma o 5 dětech: Všechny si nechám! O adopci prý nepřemýšlela

Supermáma Alexandra (23) čeká paterčata. Žádného z nich by se nevzdala
Supermáma Alexandra (23) čeká paterčata. Žádného z nich by se nevzdala  (Autor: Foto Blesk - Alexandr Malachovský)
Autor: simao, INT - 
27. května 2013
18:40

VIDEO: To bude radosti! Celkem pět dětí čeká Alexandra (23) z Milovic. Může se těšit na dva chlapečky, u zbylých z paterčat však není pohlaví jisté. Ráda by tři holčičky. S paterčaty ale přijdou i starosti. S obživou, bydlením, ale i úsměvnější - jak od sebe tolik miminek rozeznat? Přesto hrdá maminka přiznává: O tom, že by se některého dítěte vzdala, rozhodně nepřemýšlela.

Tenhle porod se stal v Česku ostře sledovaným. Řada lidí jí drží palce - jde totiž o netradiční záležitost. Paterčata v Česku ještě nemáme! Alexandra Kiňová (23) tak bude první pětinásobnou maminkou.

S pěticí přírůstků však přijdou i problémy. Třeba jak jednotlivá miminka rozpoznat. "Ze začátku jim dám asi mašličky," napsala Alexandra webu tn.cz přímo z porodnice a přidala smajlíka. "Ale maminka děti podle mě rozezná," dodala již vážně. Nakoupenou výbavičku ale ještě nemá. Prý z pověrčivosti.

O adopci rozhodně nepřemýšleli

Mladá maminka nyní čeká na císařský řez a je v sedmém měsíci. Pohlaví všech miminek zatím lékaři určit nedokážou. A tak se naskýtá prostor i pro přání. Alexandra má jasno. Chtěla by tři holčičky.

Zároveň pak při svém očekávání přiznává, že i když jde o pořádnou kupu dětí, nepřemýšlela, že by se některého vzdala. "Ty děti jsou moje a nikomu bych je nedala," dodává pro tn.cz. O tom, dát některé z dětí k adopci, prý s manželem Antonínem neuvažovali. Navzdory tomu, že pokud vše vyjde, budou mít doma spolu se synem Antoniem (5) hned šest hladových krků.

Video  Česká supermáma: Jaká jména vybrala pro děti?  - Video - Richard Veselý
Video se připravuje ...