Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Neuvěřitelné! Žena porodila chlapečka v troskách zřícené továrny

Autor: ČTK, mokk - 
28. dubna 2013
10:30

Neuvěřitelné štěstí měla novopečená maminka z Bangladéše, která porodila uvnitř trosek textilní továrny. Dítě i matku se podařilo zachránit šest hodin po zřícení budovy.

Zřícení textilní továrny v Bangladéši si vyžádalo obrovské množství obětí. Podle posledních zpráv zemřelo v troskách 353 lidí a záchranné akce stále pokračují. Tragédie se přitom vůbec nemusela stát. Stačilo, kdyby majitelé budovy poslechli úřady.

Jednou ze zázračných zpráv, která z místa katastrofy přišla, bylo narození zdravého chlapečka pod troskami. Jeho a jeho matku se podařilo vyprostit ze zhroucené budovy šest hodin po jejím pádu. 

Jedním z pátrajících, kteří mladou ženu pod změtí betonových pilířů objevili, byl i Didar Husajn. "Porodila uvnitř budovy. Je jí 26 nebo 27 let. Když jsme ji našli, žádala nás: 'Prosím, zachraňte nejdřív moje dítě,'" vypověděl Husajn. "Novorozeně plakalo. Pupeční šňůra ještě nebyla přestřižená. Když jsme dítě vynesli ven, zabalili jsme ho do kusu látky," dodal.

V troskách jsou stále přeživší

 Šéf operací hasičských sborů Mahbubur Rahmán uvedl, že pátrání po možných přeživších je stále složitější, jelikož živí lidé pod troskami ztrácejí sílu volat o pomoc.

"Ale přeživší tu ještě jsou. Slyšíme jejich slabé výkřiky a také to, jak spolu hovoří," řekl. Podle Rahmána záchranáři hloubí v troskách tunely holýma rukama, vrtačkami a lopatami, poněvadž se obávají, že těžká technika by mohla způsobit další zavalení.

Počet nezvěstných není znám, pohybuje se však zřejmě v řádu stovek. Jejich šance na přežití "klesá minutu po minutě."

cinderella1 ( 29. dubna 2013 00:57 )

Je to strasne co tam ti chudaci zazivaji. Mrtvych je uz 377 a tem, kteri se dosud nedostali ven a jsou tam uvezneni, strkaji dirou dolu jidlo. Toho hajz/lika majitele uz nasli a je ve vezeni.

cinderella1 ( 29. dubna 2013 00:45 )

Skoda, ze tady neni smajlik "Don Debilos" ...ihned bych ti ho udelila!

pepazdp ( 28. dubna 2013 16:37 )

A to je ještě vejvar proti tomu kolik v podobnejch fabrikách berou v Číně, pokud teda vůbec něco dostávaj, pokud ty výrobky nevznikaj v táborech nucených prací, kde se maká minimálně šestnáct hodim denně za misku rejže v otřesnej podmínkách, dokud tam člověk nezhebne.

pp10 ( 28. dubna 2013 16:26 )

To je tedy zprava!!! A co takhle radeji informovat, jake jsou pracovni podnimky v tamejsich textilnich tovarnach, kolik dostanou za tu drinu mistni pracovnice a nejen pracovnice, ale take pracujici deti, ktere znacky tam vyrabji sve hadry, za kolik je potom prodavaji a kolik je konecny zisk majitelu znackovych firem???? nevidim normalni v 21. stoleti pracovat za 28 eu mesicne......

gamehoror ( 28. dubna 2013 14:29 )

Taky na tom nic neuvěřitelného nevidim, obvzlášť jestli pod těmi troskami byl bezpečný prostor kde se dalo vše relativně zařídit. Když mohou ženy rodit na WC či autech tak už klidně i v telefonní budce nebo ponorce. Neuvěřitelné by mi přišlo možná kdyby odrodila na řetízkovým kolotoči za provozu a dítě to přežilo ...

Zobrazit celou diskusi