Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dodávka dala přednost dětem (9 a 11) na přechodu: Holka (21) ve smartu je smetla

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, psch - 
25. dubna 2013
16:14

Čtvrtek ve znamení dopravních nehod! V Chomutově dvě děti (9 a 11) srazila jednadvacetiletá řidička, když přecházeli po přechodu pro chodce. Jednou auta jim přednost dalo, žena ve smartu už ne. Tragičtější osud potkal řidiče motorky, který odpoledne zemřel na Pražském okruhu.

Nepozornost mladé řidičky stála děti málem život! V Chomutově za křižovatkou 28. října zrovna přecházeli po přechodu silnici. Zatímco jim jedno auto zastavilo, řidička smartu si jich nevšimla a srazila je.

„Děti ve věku 9 a 11 let odvezla sanitka do nemocnice a následně byly obě letecky přepraveny do nemocnice v Ústí nad Labem. Jejich zranění byla vyhodnocena jako těžká,“ uvedla policejní mluvčí Marie Pivková.

Auto srazilo dívku v Ostravě

Řidič (23) nákladního auta srazil ve čtvrtek dopoledne v Ostravě-Petřkovicích třináctiletou školačku zrovna, když vystupovala z autobusu. Dívka skončila se zraněním v ostravské fakultní nemocnici. Z místa nehody ujel, policie hledá svědky, především z autobusu č. 52.

Zemřel motorkář na Pražském okruhu

Devětatřicetiletý motocyklista dnes po poledni narazil do svodidel na Pražském okruhu. Utrpěl při tom zranění, kterým na místě podlehl. Nehoda se stala kolem 13:15 zhruba půl kilometru od sjezdu na Ořech.

oooo. ( 25. dubna 2013 19:44 )

ono je jedno v čem dotyčný jede je otázka jak moc to auto zná, ale tady šlo vyloženě o nedomyšlenost, nezkušenost a hlavně prostě přehlídla .Myslím si že je to hlavně o zkušenostech a dle mého by to měli mladí lidé sbírat s někým zkušenějším vedle sebe alespon rok, škoda že my páni tvorstva ženy a dívky tak neradi pouštíme za volant...Vnučky jsem naučil jezdit já, nemohl jsem sedívat jak je zeťák "trénuje" jednou za měsíc a pak na ně řve, nejdřívěe se logicky jezdit bály, pak dělaly za volantem různé skopičiny začátečníků a do roka co mě musely nuceně vozit jsou z nich dobré řidičky, až teď si mohu oddechnout že mě , nebo někoho nepřizabijí což bych po jejich zkoužkách rozhodně netvrdil, nechápu jak je teď učí řídit?! zmáknuté základyjakž takž spíš nabiflené než opravdu vtlučené do hlavy včetně pravidel, a jezdí to z počátku třesoucí se jako sulc, nebo naopak příliš si to "užívají" tyhle dva kousky jsem obdržel po absolvenci já no hrůůůůůza. Tak jsem na ně neřval a vklidu navigoval a ejle den ode dne to bylo klidnější a lepší. dnes jezdí i v silných autech, ale nejdřív si je jely vyzkoušet na dráhu za mokra a ledu atd. ve škole smyku. Až zvládly, dostaly je k narozeninám a ježíš kdyby si je někde škrábly mají je načančané jak kabelky víc než fandové do aut. nechápu proč takto nepostupují všichni jednou jim jejich partnerky budou rozvážet potomky a nejdeo to aby nebouraly ale aby se v klidu a pohodě dostali od bodu A do bodu B

jerry ( 25. dubna 2013 19:34 )

Zase Chomutov. Už jsem psal několikrát, že by se tato oblast měla obehnat ostnatým drátem a pustit do něj vysoké napětí.

nicol30 ( 25. dubna 2013 18:50 )

nicol30 ( 25. dubna 2013 18:36 )

bohužel, se mi stalo, že mi objelo auto i kočárek na přechode, a kamarádce přesne v druhém pruhu syna co ho měla za ruku, pěkně obloučkem okolo nich v půlce přechodu. nechápu to.a kdyz máte na semaforu zelenou a jede na něj auto zleva zpoza rohu(auto jede doprava směr přechod), co tady taky jako řidič počkáme až chodci přejdou, tak tam opět chodec i přes zelenou musí být ve střehu, napřed auto. toto se tam děje na přechodě, tam kde přechode není to si netroufám, ani v ČR. Jinak tam jezdíme rádi, ale to přecházení je fakt adrenalin zvlášt s dětmi.

naidka ( 25. dubna 2013 18:31 )

autor článku psch bude asi pěkný psychouš.

Zobrazit celou diskusi